Şampiyon bilardocuların dramı

Güncelleme Tarihi:

Şampiyon bilardocuların dramı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2007 13:53

TÜRKİYE Bilardo Şampiyonu Gölbaşı Belediye Spor Bilardo takımı, Fransa’da yapılacak Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası final maçlarına uçak bileti bulamazsa gidememe tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Haberin Devamı

Şubat ayında Antalya Tekirova’da yapılan müsabakalar sonunda Türkiye Bilardo Şampiyonu olan Gölbaşı Belediyesi Bilardo Takımı, Türkiye'yi temsil etme hakkı elde etmişti. Gölbaşılı bilardocular, Nisan ayının son haftasında Danimarka'da Avusturya'nın üzerinde averajla grup birincisi olarak Avrupa'da ilk 6 takım arasına girmeyi başardı. Gölbaşı Belediyesı Bilardo Takımı, 31 Mayıs'da Fransa'da 6 takım ile birlikte Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası Şampiyonluğu için mücadele vermeye hak kazanmıştı.

Gölbaşı Belediyespor Kulübü Bilardo Takımı sorumlusu Erol Eraslanoğlu, konaklama ve diğer giderler için masrafları güçlükle karşıladıklarını belirtirken, “Uçak biletini ayarlama imkanı bulamazsak, Fransa'ya gidememe tehlikesiyle karşı karşıya kalırız. Türkiye Bilardo Federasyonu'nun desteğini bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Bilardo Fedarasyonu yetkilileri ise yaptığı açıklamada, Fedarasyon Yönetim Kurulu kararı gereği şampiyon bilardo takımı için herhangi bir maddi destek kararı olmadığı belirtildi. Açıklamada, “Geçen yılki bütçemiz 380 bin YTL idi. Bu yıl bütçemiz 200 bin YTL'ye düşürüldü. Bilardo takımına fedarasyonun herhangi bir yardımı olabilmesi için yönetim kurulu kararı olması gerekir. Başkanımız da gerekli açıklamaları yapacaktır” dendi.

Fedarasyonun, bilardo takımı olan spor kulüplerinden 500 YTL kayıt parası aldığı, bu paranın nerelere kullanıldığının da bilinmediği öne sürüldü. Gölbaşı Belediyesi Spor Kulübü Bilardo Sorumlusu Erol Eraslanoğlu, Bilardo Fedarasyonu’nun tüm takımlardan 500 bin YTL aldığını da belirterek, “Kendimize sponsor firma arıyoruz. Takımımızı mağdur etmeden kollektif olarak desteklemek amacındayız. Herkesin bir katkısı olması gerektiğini düşünüyorum. Bilardo Fedarasyonu’nun da ne tür görev yaptığını tam olarak anlamadım” dedi.

Gölbaşı Belediye Spor Kulübü Bilardo Takımı, bünyesinde uluslararası büyük başarılara imza atmış Adnan Yüksel, Tayfun Taşdemir, Murat Naci Çoklu, Türkiye Kupaları Birincisi Muharrem Peker, takım kaptanı Mehmet Aksoy ve Gölbaşı Belediye’sini temsilen Erol Eraslanoğlu’nu barındırıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!