Tarkan havasından zor kurtulurum

Güncelleme Tarihi:

Tarkan havasından zor kurtulurum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2007 00:00

Tarkan'a benzetilen Murat Boz "Ona benzetilmekten rahatsız değilim. " diyor.

Haberin Devamı

Foto galeri - Murat Boz fotoğrafları için tıklayınız...

Tarkan havasından zor kurtulurum
"Aşkı Bulamam Ben" adlı single’ından sonra "Maximum"la müzik dünyasına hızlı bir giriş yapan Murat Boz bir zamanlar vokalisti olduğu Tarkan’a çok benzetiliyor... Megastar’dan farklı olduğunu söyleyen Boz ise, "Ona benzetilmekten rahatsız değilim. Kendisiyle 5 yıl çalıştım... Havası illaki olacak. O havadan çıkmak da hiç kolay değil" diyor.

İlk albüm çalışmanızda daha yumuşak bir ifadeniz vardı. Bu albümde ise sakallar uzatılmış ve daha seksi bir görüntüye kavuşmuşsunuz. Sizce her albümde imaj değiştirmek gerekli mi?

- Bu insanın kendisiyle alákalı... Mesela bazı kadınlar bunalıma girer ve saçlarını kestirir. Ben bunalıma girdiğim için söylemiyorum ama bunu imaj değişikliği olarak görmemek lazım. Üstümüze başımıza dikkat etmemiz gerekiyor. Pop müzik yapıyoruz ve yaptığımız iş sabun köpüğü gibi bir anda yok olabilecek bir şey. Rock müzik yapanların böyle bir kaygısı yoktur. Popçuların her zaman bir adım önde olması gerekiyor.

Bu albümde kimlerle çalıştınız?

- Albüme emek veren en önemli isim Ozan Çolakoğlu’dur... Bu albüm benim için gerçekten çok farklı ve özel... Çalıştığım isimlerin hepsi benim aynı zamanda arkadaşım. Ümit Sayın, Ali Koçak, Mustafa Ceceli, Tufan Bayraktar, Serkan Dinçer gibi isimler var.

Çıkış parçası olarak neden "Maximum"u seçtiniz? Oysa "Püf" daha akılda kalıcı ve dile dolanan bir şarkı...

- Tarkan şarkısıyla çıksaydım, şimdi sadece Tarkan konuşuyor olurduk. Single’da da "Aşkı Bulamam Ben" yerine "Püf"ü tercih etseydim üzerime Tarkan etiketi yapıştırılacaktı. Bunu üzerimden atmak da 10 senemi alırdı. İşte "Bir Tarkan bozması daha geldi" denilecekti. "Maximum" benim tarzımı en çok belli eden şarkı olduğu için tercih ettik.

Peki, klipte bir sürpriz olabilir mi? Tarkan’la bir araya gelmeniz gibi...

/images/100/0x0/55eac887f018fbb8f89672ec
- Evet, Tarkan klipte yer almak istediğini söyledi. Netlik kazanmadı ama iki hafta klibin sonra çekimlerine başlayacağız.

Kendisine benzetilmeniz konusunda Tarkan ne düşünüyor?

- O bana işin başında söylemişti bu tarz şeylerin olacağını, kendimi yıpratmamam gerektiğini... "Aşkı Bulamam Ben" benim asıl ilk çıkış parçamdı. Bu şarkıyı zaten bir aşk adamı olan Tarkan seslendirmez. "Kimini bacağından, kimini dudağından, kimini gözünden" demez. Ben bunu dedim. Müzik olarak Tarkan böyle bir şarkı yapabilir belki ama müzik adamı olarak baktığında bu şarkıyı ona yakıştırmam. Ben Tarkan’la beş yıl çalıştım. Kulak aşinalığı muhakkak olacaktır. Tarkan’la çalışmamış biri olsaydım kimse "Tarkan’a benziyor" demeyecekti. Ama Türkiye’de klişeleşmiş bir durum var; yeni çıkanları birileriyle hep kıyaslıyorlar. Bu durumdan kaçmak da mümkün değil.

Ona benzemediğinizi düşünüyorsunuz yani...

- Genel olarak benzemiyorum. Havası illaki olacaktır, beş sene çalıştım kolay değil. O havadan da çıkmak kolay olmayacaktır. Tarkan’la çalışmamış, onun gibi okumaya çalışan ve onu taklit eden o kadar çok insan var ki... Onlar bile bu kadar benziyorken benim benzetilmem çok normal. Yanlış anlaşılmasın benzetilmekten de rahatsız değilim.

Şöhret olmanızda fiziksel görüntünüzün de etkisi var mı?

- Tabii ki var. Sadece fiziğiyle gündeme gelmeyen insanlar da var ama bu yadsınamaz bir gerçek.

Size yapılan "seksi" yakıştırmasına katılıyor musunuz?

Tarkan havasından zor kurtulurum
- Bunu ben iddia etmedim. Kişiden kişiye değişir. Bebeksi bulanlar da var. Bu tarif biraz dar.

Kalbinizi nasıl biri çalabilir?

- Benim bakış açıma göre güzel olmalı. Kibirsiz ve birtakım şeyleri paylaşabilmemiz gerekiyor.

İleride hayatınıza giren birinin hayran kitlenizi etkileyeceğini düşünüyor musunuz?

- Genç kızların şu dönemde beni konumlandırdıkları bir yer var. Ama sorun bence konumlandırma aşamasında başlıyor. Çıkış aşamasında bekarsa problem olmuyor, ama kız arkadaşı varsa "Aa bu kenarda dursun, başkası gelsin" denilebiliyor. Etkiler ama adını, müziğini kanıtladıktan sonra çok da etkileyeceğini düşünmüyorum.

Bir zamanlar futbolcuydu

Şöhret olduktan sonra hayatınızda neler değişti?

- Kendini bilen bir adamım. Eski halimden ödün vermemeye çalışıyorum. Albüm yapmadan önce de bu piyasanın içindeydim. Gördüklerimden çok ders aldım.

Peki, müzik haricinde başarılarınız var mı?

/images/100/0x0/55eac887f018fbb8f89672f0
- İstanbul Teknik Üniversitesi’nin futbol takımındaydım. Geçtiğimiz senelerde şampiyonluklarımız oldu. Amatör takımlardan teklifler gelmeye başlayınca bıraktım.

Popçu olmasaydınız, topçu olacaktınız yani...

- İşte bu iki özellik de bende var.

Dizi teklifleri alıyor musunuz?

- Aşkı Bulamam Ben’le ilgili 15-20 tane dizi teklifi geldi. Televizyon projelerine sıcak bakmıyorum. Bu şekilde başarılı olan insanlar var ama dizi başarılı olduğu zaman beklentilerin değişeceğini düşünüyorum. Benim ilk aşamada müzikal kimliği olan bir Murat Boz yaratıp, oyunculuğu da para kazanmak için değil hobi olarak yapmam gerekir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!