Bürokraside istifa depremi

Güncelleme Tarihi:

Bürokraside istifa depremi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2007 00:10

Milletvekili aday adayı olmak isteyen kamu görevlileri Cumartesi akşamına kadar istifa etmesi gerekiyor. Ani seçim kararı bürokratları da etkiledi, genel başkanlarla görüşme fırsatı bulamadı. En çok istifa Milli Eğitim Bakanlığı’nda bekleniyor.

Haberin Devamı

Milletvekili genel seçimlerinin öne alınması bürokratlarda da “istifa telaşı” başlattı. Ani karar nedeniyle bürokratlar, parti yöneticileriyle görüşemedi. Milli Eğitim Bakanlığı’nda önemli görevlerde bulunan çok sayıda bürokrat istifa ediyor.

 

Ani seçim kararı nedeniyle bürokratların, genel başkanlarla görüşme imkanı olmadı. Görüşme yapabilmek için bürokratlar yoğun bir temas başlattı. Partilerin genel başkanlarının daha önce “adaylık” için işaret verdiği üst düzey bazı bürokratlar da istifa için “son görüşme” telaşına girdiler.

 

Adaylık için en çok Milli Eğitim Bakanlığı bürokratlarının istifaları bekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nda dün akşam saatlerinden itibaren başlayan istifa hareketliliği devam ederken, dilekçe vermek için bazı adayların zemin yoklamaya devam ettikleri bildirildi.

 

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nda istifaları beklenen üst düzey bürokratlar da birer ortaya çıkıyor. İlk istifa dilekçesini Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi Dr. Veli Kılıç verdi. Kılıç, istifa dilekçesinin ardından seçim çalışmalarını başlatmak üzere memleketi olan Kayseri’ye gitti. MHP’den aday adayı olacak olan Veli Kılıç’ın, siyasette en şanslı isimler arasında olduğu değerlendirildi. MHP’nin eğitim politikasının belirlenmesinde Kılıç’ın önemli katkıları olduğu da belirtildi.

 

Önceki seçimde DYP'den Yozgat milletvekili adayı olan Milli Eğitim daire başkanlarından Yavuz Erbaş da istifa dilekçesini verip DYP'den Yozgat milletvekili aday adayı oldu. Erbaş, "Politikacı bir aileden geliyorum. Severek politikayı DYP saflarında sürdüreceğim" dedi.

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nda aday adayı olmak üzere istifa edecekleri belirtilen ancak henüz istifa dilekçelerini vermeyen bazı bürokratlar şunlar:

 

Haberin Devamı

Milli Eğitim Müsteşar Yardımcıları: Salih Çelik, Cumali Demirtaş, Cevdet Cengiz, Cemal Taşar

Teftiş Kurulu Başkanı Muzaffer Doğan

Personel Genel Müdürü Remzi Kaya,

Ortaöğretim Genel Müdürü Kerem Altun

Öğretmen Eğitimi Genel Müdürü Ömer Balıbey,

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak,

Yurtdışı Eğitim Genel Müdürü İbrahim Özdemir,

Strateji Geliştirme Başkanı Nurettin konaklı,

Yurtlar Dairesi Başkanı Halis Koyuncu,

Hukuk Müşaviri Osman Çelik.

 

İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Şahabettin Harput, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin’in de adı istifa edecekler arasında geçiyor. Gümrük Müsteşarlığı’nda daire başkanı olan Adnan Öcal da MHP’den aday adayı olmak üzere istifa dilekçesini verdi.

SAĞLIK BAKANLIĞI’NDA İLK İSTİFACI DR. ŞANAL TOSUN

Haberin Devamı


Sağlık Bakanlığı’nda, milletvekili aday adaylığı nedeniyle ilk istifa dilekçesini Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Baştabip Yardımcısı Dr. Şanal Tosun verdi. AKP‘den adaylık için başvuracak olan Şanal Tosun, 11 yıl Hakkari’de görev yaptıktan sonra, 3 yıldır Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Baştabip Yardımcılığı görevini yürütüyordu. Tosun, istifa dilekçesini verdikten sonra “hurriyet.com.tr”ye şunları söyledi:

“İstikrar ortamının devamı AKP’de gördüğüm için tereddütsüz kararımı bugün verdim. Gönlüm, ülkemizin huzur ve istikrarından yana. Seçimler, vatana, millete hayırlı olsun. Milli birlik ve beraberliğimize de vesile olsun.”

Haberin Devamı

Hastanenin Başhekimi Prof.Dr. Nihat Tosun’da istifa edecek isimler arasında adı geçiyor.  Tosun’un da AKP’den aday adayı olması bekleniyor.

 

13 yıldan bu yana Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüten doktor Rüstem Zeydan, AKP'den Hakkari milletvekili olmak için görevinden istifa etti.

SSK TEFTİŞ KURULU BAŞKANI OĞUZ TOR DA AYRILDI

 

Dün ayrılanlar arasında SSK Teftiş Kurulu Başkanı Fahrettin Oğuz Tor da yer aldı. Kahramanmaraş MHP milletvekili aday adayı olan Tor, geçen seçimde de aynı partiden aday olmuştu. SSk başmüfettişlerinden Süleyman Kılıç ve Arif Aytürk'ün de istifa edecekler arasında isimleri geçiyor.

EMNİYET MÜDÜRÜ DE İSTİFA ETTİ

İzmir Menemen İlçesi Emniyet Müdürü Mustafa Saygı, Menemen Kaymakamı Turgut Subaşı'ya istifa dilekçesini sundu. Saygı, hangi partiden seçime gireceği konusunda açıklama yapmazken, İzmir 2'inci bölgeden aday olmayı düşündüğünü açıkladı. Yakın çevresi ise Saygı'nın CHP'den yarışa katılacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!