Bülent Ataman'ın cezası 12 maça indirildi

Güncelleme Tarihi:

Bülent Atamanın cezası 12 maça indirildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2007 22:32

Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu, hakemin FIFA kokartını yırtan Vestel Manisaspor kalecisi Bülent Ataman'a verilen 20 müsabakadan men cezasını 12 maça indirdi.

17 Mart'ta yapılan Vestel Manisaspor-Sakaryaspor maçında, hakem Cüneyt Çakır'a ağır saldırıda bulunduğu gerekçesiyle Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 20 maçla cezalandırılan Bülent'in itirazı, bugün Tahkim Kurulu'nda görüşüldü. Kurul, Bülent'in cezasını 12 maça indirdi.

Bu arada Vestel Manisaspor'un, hakem tarafından 37. dakikada tatil edilen aynı karşılaşmada 3-0 hükmen yenik ilan edilmesine yaptığı itiraz için bugün duruşmalı toplantı yapıldı. Duruşma sonrasında konuyu görüşen kurul, dosyayı gelecek haftaki toplantıya bıraktı.

Bu arada Sakaryaspor'un, Beşiktaş maçında çıkan olaylar nedeniyle verilen 1 maçlık seyircisiz oynama cezasına yaptığı itiraz da görüşüldü, ancak bir karar verilemedi. Dosya, kurulun yarın yapacağı toplantının gündemine alındı.

“RÜŞTÜ” KARARINA ONAY

Tahkim Kurulu, Milli Takımın İtalya ile oynadığı maçta sakatlanan kaleci Rüştü için Fenerbahçe'nin tazminat isteğini reddeden Futbol Fedarasyonu'nun kararını da onadı.

Fenerbahçe, İtalya ile yapılan özel maçta sakatlanan Rüştü'nün kulüple sözleşmesinde yazılı ücretlerinin, sakatlığı süresince Futbol Federasyonu tarafından ödenmesini istemiş, federasyon yönetim kurulu da bu isteği reddetmişti.
Fenerbahçe Kulübü'nün yaptığı itirazı görüşen Tahkim Kurulu, federasyonun kararında isabetsizlik olmadığı gerekçesiyle, sarı-lacivertli kulübün itirazını reddetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!