Müzede Türk Gecesi

Güncelleme Tarihi:

Müzede Türk Gecesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2007 20:01

KARLSRUHE Baden Eyalet Müzesi himayesinde "İnsanlığın En Eski Anıtları" adlı 12 bin yıllık Anadolu eserlerinin sergilendiği tarihi Karlsruhe Sarayı'nda aileler için Taş Devri ve Türk Gecesi yapıldı. Gece yarısı saat 1.00'e kadar süren etkinlikte Türk masalları,folklor ve müziğimizin tanıtımıyla birlikte Taş Devri insanlarının yaşantıları canlandırıldı. Saraydaki özel geceye 700 davetli ilgi gösterdi. Taş Devri giyisileriyle çocuklara yardımcı olan müze yetkilileri Taş Devri atölyelerinde ateş yakma, duvar boyama, kemik ve midye kabuklarından süs eşyaların yapımını çocuklara gösterdi. Kemik, midye ve deriden yapılan değişik kolye çeşitleri küçük parmakların çalışmalarıyla birbirinden güzel motiflerle süslü eşyalar ortaya çıktı. Çocuklar Taş Devri insanlarına özenerek yüzlerini boyattı, yaptıkları kolyeleri boyunlarından

/images/100/0x0/55ea9487f018fbb8f88940ff
çıkarmadı. Pforzheim Arkadaş Türk Folklor ve Dans Grubu değişik seanslarda Artvin, Kars yörelerinin halk oyunlarını sergileyerek, büyük alkış aldı. Baden Württemberg SWR Radyosu tarafından 1998 yılında Dünya Müzik Ödülü sahibi ödülüne layık görülen Murat Coşkun’un vurmalı enstrümanlardaki mistik müzik tanıtımı davetlileri büyüledi. Murat Coşkun salonda izleyenlerine darbuka, bendir, tef, elek, zil gibi Türkiye ve komşu ülkelerinde yaygın kullanılan enstrümanların seslerini ve bunlardan nasıl farklı seslerin çıktığını tanıttı.
Haberin Devamı

Murat Coşkun vurmalı enstrümanların yapımı hakkında da bilgi verdi. Moğolistan’dan Amerika'ya uzanan yoğun turne programı içinde Karlsruhe'de sergiyi gezen Murat Coşkun "Eserlerimiz harika. Eserlerimizle gurur duyuyorum" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!