Çapan 1 yıl sonra serbest

Güncelleme Tarihi:

Çapan 1 yıl sonra serbest
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2002 01:49

Esenyurt'ta çete kurup yolsuzluk yaptığı iddiasıyla bir yıldır tutuklu bulunan eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan ile kardeşleri tahliye edildi.

Esenyurt'ta çete kurup yolsuzluk yaptıkları iddiasıyla bir yıldır tutuklu bulunan Belediye Başkanı Gürbüz Çapan ile kardeşleri Zeki Çapan, Çetin Çapan ve Meclis Üyesi Seyfettin Karahan tahliye edildi. 42 sanıklı davada tutuklu iki sanık kaldı; Meclis Üyeleri Ali Aksu ve Hıdır Güler. Duruşmayı izlemek için gelen bir grup Esenyurtlu, tahliye kararını duyunca sevinç çığlıkları ve ‘‘En büyük başkan bizim başkan’’ slogan attılar. Destekçileri, Çapan'ın içinde bulunduğu aracı, son kez gittiği Kartal Cezaevi'ne kadar, konvoy oluşturup takip ettiler.

İstanbul 1 No'lu DGM'de görülen 4. duruşmaya, tutuklu sanıklar Gürbüz Çapan, kardeşleri Zeki ve Çetin Çapan ile Meclis Üyeleri Seyfettin Karahan, Ali Aksu, Hıdır Güler, tutuksuz sanık Zekeriya Çelik katıldı. İstanbul bağımsız Milletvekili Rıdvan Budak, CHP eski milletvekili Fehmi Işıklar, Kars eski milletvekili Ahmet Naci Tarhan, eski Bakan Onur Kumbaracıbaşı, Mimarlar Odası Başkanı Oktay Ekinci, sanatçı Bora Gencer, Ferhat tunç, Eşber Yağmurdereli de duruşmayı izleyip Gürbüz Çapan'a destek verdiler.

SUÇU REDDETTİLER

Çıkar amaçlı suç örgütü kurarak, rüşvet aldığı ve ihaleye fesat karıştırdığı gerekçesiyle yargılanan Belediye Meclis üyesi Ali Aksu, suçlamaları kabul etmedi. Hıdır Güler ise 1999’da seçimle meclis üyesi olduğunu belirterek, suçlamaları reddetti. Daha sonra ifade veren müştekiler Turgut Geçgel ve Kenan Albayrak, sanıklardan şikayetçi olmadıklarını söylediler. Şerafettin Düz, Mustafa Odabaş, Fikri Şener ve Vasfi Erdoğan, Gürbüz Çapan ile suç ortaklarından şikayetçi olduklarını söyledi. Çapan'ın avukatı Uğur Alacakaptan, müvekkilinin hasta olduğunu, Almanya'dan gelerek teslim olduğunu vurguladı. Kaçmasının söz konusu olamayacağını belirterek tahliyesini talep etti. Mahkeme daha sonra Çapan ve 3 sanığı tahliye etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!