EURO 2012 Polonya-Ukrayna'nın

Güncelleme Tarihi:

EURO 2012 Polonya-Ukraynanın
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 18, 2007 12:50

Euro 2012'yi düzenleme hakkını Polonya-Ukrayna ortaklığı kazandı. İtalya, şiddet olayları nedeniyle tercih edilmedi.

Haberin Devamı

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) bugün Galler'in başkenti Cardiff'te yaptığı toplantının ardından açıklanan kararda, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı Polonya ve Ukrayna'nın ortaklaşa düzenleyeceği belirtildi.

Avrupa Futbol Şampiyonası'nı düzenlemek için İtalya ve Hırvatistan-Macaristan ortaklığıyla yarışan Polonya-Ukrayna, UEFA Yönetim Kurulundan 8 oy alarak 2012'yi düzenleme hakkını elde etti. Diğer adaylardan İtalya 4 oy toplarken, Hırvatistan-Macaristan ortaklığına oy çıkmadı.

2012'nin favorileri arasında gösterilen İtalya'nın son zamanlarda futbolda yaşanan şike skandalları ve son olarak Sicilya derbisinde 1 polisin ölümüyle sonuçlanan şiddet olayları nedeniyle tercih edilmediği belirtiliyor.

UEFA Başkanı Michel Platini'nin kazananı açıklamasının ardından basına konuşan Polonya Futbol Federasyonu Başkanı Michal Listkiewicz, 2 ülkede yaşayan 85 milyon insanın bu büyük futbol organizasyonunu beklediğini kaydetti.
   Â
2012'NÄ°N STATLARI
   Â
2012 yılında yapılacak Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Polonya'nın Gdansk, Poznan, Warşova ve Wroclaw kentlerinde bulunan statlar kullanılacak.

Haberin Devamı

Diğer bir organizatör olan Ukrayna'dan ise Kiev, Donetsk, Dnipropetrovsk ve Lviv kentleri futbol şölenine ev sahipliği yapacak.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de bulunan ve 1980 Rusya Olimpiyatları'na ev sahipliği yapan Olimpiyat Stadı'nda ise final maçının oynanabileceği bildirildi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!