Çocuk şenliği yarın başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Çocuk şenliği yarın başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2007 14:35

Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 87. yılında,15 ülkeden gelen yaklaşık 500 konuğun katılımıyla kutlanacak.

Haberin Devamı

Karşıyaka Kaymakamlığı, Karşıyaka Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenecek şenlik, 15 ülkeden 16 grubun katılımıyla 19 Nisan Perşembe günü başlayacak ve 24 Nisan Salı günü sona erecek.
Karşıyaka'da geleneksel hale getirilen Çocuk Şenliği, TRT'nin düzenlediği şenlikten sonra uluslararası halk dansları organizasyonu CIOFF üyesi ikinci çocuk şenliği olarak 15'inci kez kutlanacak.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürü Nezih Suluhan ve sponsor firma temsilcilerinin katılımıyla Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi'nde düzenlediği basın toplantısında, Aksaray'da meydana gelen trafik kazası nedeniyle bu seneki kutlamaların buruk geçeceğini söyledi.

Organizasyon için uzun süredir büyük çabalar harcayarak çalıştıklarını kaydeden Durak, “Ülkemizin kurtarıcısı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 87'ncisini, 15 ülkeden, 16 grubun katılımıyla dünya çocuklarıyla birlikte kutlayacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Durak, şenliğin, İzmir EXPO 2015 adaylığının tanıtımına da katkı sağlayacağını kaydetti.
Karşıyaka Çarşısı'ndaki Şenlik Yürüyüşü ile başlayacak 15. Uluslararası Karşıyaka Çocuk Şenliği, ilçenin değişik noktalarında yapılacak dans gösterileri ve çevre ilçelere yapılacak gezilerle devam edip, 23 Nisan Çocuk Bayramı'nın kutlanmasının ardından son bulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!