2. Lig'de Türk antrenör

Güncelleme Tarihi:

2. Ligde Türk antrenör
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2007 15:32

Haberin Devamı

ALMANYA 2.Futbol Ligi'nde zirve mücadelesi veren SpVgg Fürth takımını yeni sezonda çalışıracak olan Bruno Labbadia'nın yardımcılığını Türk antrenör Erdinç Sözer yapacak. Beş yıldan beri Regionallliga ekibi SV Darmstadt'ın 23 yaş altı takımını çalıştıran Erdinç Sözeri," Yeni sezon için Fürth'le anlaşan Bruno Labbadia'nın yardımcı antrenörlük teklifini kabul ettim. Gelecek yıl Fürth takımının başarısı için birlikte çalışacağız" dedi. Sözleşmenin 2. ligi kapsadığı gibi Almanya 2. Ligi'nde 4 sırada yer alan Fürth'ün 1. Lige çıkmasıyla da geçerli olacağı bildirildi.

"Eddy" lakaplı Erdinç Sözer'i Darmstadt'ı çalıştırdığı dönemden çok iyi tanıdığını vurgulayan Bruno Labbadia," Eddy ile futbol düşünce ve hedeflerimiz iyi uyuşuyor. Özellikle Eddy'nin yıllardan beri alt yapıdaki geç yeteneklerle uğraşması, Fürth takımına daha fazla yarar sağlayacak" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

ANTRENÖRLÜĞE ALT YAPIDA BAŞLADI

30 yıl önce futbola başaladığı Ober-Ramstadt'ta antrenörü tarafından "Eddy"lakapı takılan Erdinç daha sonra sırasıyla Darmstadt 98, TSV Pfungstadt ve SKG Rossdorf takımlarında amatör olarak futbol oynadı. 2002 yılında ise SV Darmstadt 98' takımında antrenörlüğe başladı ve ikinci takımla Landesliga'ya çıkmayı başardı. Daha sonra A genç takımının başına geçerek takımı Gençlerin Bundesliga kategorisine yükselmesinde önemli pay sahibi oldu. İki yıldan beri de 23 yaş altı takımı çalıştırıyor.

LABBADİA 2 KEZ ALMAN MİLLİ

Fürth takımın yeni sezonda teknik direktörlüğünü üstlenecek olan Bruno Labbadia 328 kez oynadığı Bundesliga'da Hamburg, Kaiserslautern, Bayern münih, Köln, Bremen ve Bielefeld takımınları formasıyla 103 gol attı. Alman milli futbol takımı formasınıda iki kez giyen Bruna Labbadia futbolu bıraktıktan sonra SV Darmstadt 98&da antrenörlüğe başladı. Geçtiğimiz Aralık ayındada Futbol Teknik direktörlük diplomasını aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!