Kazalarda büyük bir düşüş var

Güncelleme Tarihi:

Kazalarda büyük bir düşüş var
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2007 00:00

DSP Basın danışmanı İsmail Aşçıoğlu’nun yaşamını yitirdiği Cinnah Caddesi’nde yaya güvenliği tartışmaları sürerken, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek kendisini savundu. Gökçek, kavşakların bitirilmesi ile Çankaya’da kaza sayılarında büyük düşüş kaydedildiğini ifade etti.

CİNNAH Caddesi’nde DSP Basın danışmanı İsmail Aşcıoğlu’nun karşıdan karşıya geçmek isterken çarpılarak, yaşamını yitirmesi sonucu çıkan tartışmalarda sürekli suçlanan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek kendisini savundu.

Gökçek, Ankara Hürriyet’e yaptığı açıklamada, cadde üzerinde sağ tarafa park etme yasağı olduğunu belirterek şöyle konuştu:

YETKİ BENDE DEĞİL

"Tabi bir vatandaşımızın kaza sonucu hayatını kaybetmesi çok üzücü. Ancak sağ tarafa park etme yasağı vardı. Ayrıca şehiriçinde de belli bir hız limiti var. Şimdi biri yanlış yere park edecek, diğeri alkollü ve aşırı süratli araba kullanıyor ve bir kaza oluyor. Suçlu kim Melih Gökçek. Herkes elini vicdanına koysun. Kurallar uymak için vardır. Herkes trafik kurallarına uyarsa, ne kaza olur ne de ölüm. Ayrıca trafikte yanlış park, hız, alkollü araç kullanma gibi suçları kontrol etme yetkisi de bende değil. Emniyette. Şimdi kimse suçlu değil, bir ben mi suçluyum. Cinnah üzerinde tam 6 tane yayaların gecebileceği yer var. Sadece birinin tadilatı sürüyor. Herkes bulunduğu yerden karşıdan karşıya geçmek istiyor. Böyle şey olmaz ki. 100 metre aşağı yada yukarı yürüyüp, güvenli şekilde alt, üst veya ışıktan karşıdan karşıya geçeceksin."

KAZA VERİLERİ

Gökçek, Kuğulu-1 ve Kuğulu-2 gecitlerinden önce ve sonrasına ilişkin verdiği kaza verilerinde ise şu noktalara değindi:

"Şimdi sizlere kaza verileri vereceğim ki; herkes görsün, sonuç ortada çünkü. Cinnah Caddesi üzerinde 2005 yılında 199 kaza olmuş ve 22 kişi yaralanmış. 2006 yılında 187 kaza olmuş, 18 yaralı var. Altgeçitler açılmadan önce 2007 yılında sadece 37 kazada 6 yaralı var. Açıldıktan sonra ise 4 kaza ve bir ölüm. Kuğulu-Köşk arasında 2005 yılında 161 kazada 26 kişi yaralanmış. 2006 yılında 187 kazada 27 kişi yaralanmış. 2007 yılında ise 10 kaza var, yaralı da yok. Kuğulu-Akay arasında ise 2005 yılında 670 kaza, 33 yaralı ve 1 ölüm var. 2006 yılında 729 kaza 49 yaralı var. 2007 yılında ise hiç kaza yok. Şimdi dediğim gibi herkes elini vicdanına koysun. Kazalardaki anormal düşüş ortada. Yıllık ortalama alırsa bizim altgeçitlerimiz kazaları yüzde 80 oranında düşürmüş."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!