'Dışişleri, Barzani'nin çıkışına cevap versin'

Güncelleme Tarihi:

Dışişleri, Barzaninin çıkışına cevap versin
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2007 14:20

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, “Türkiye Kerkük’e müdahale ederse biz de Diyarbakır’a müdahale ederiz” diyen Barzani için Dışişleri Bakanlığı’nın gerekli yanıtı vermesini istedi.

Haberin Devamı

Birlik Akademisi tarafından Ankara Sürmeli Oteli’nde düzenlenen “Kerkük” konulu panele BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, eski Bakan Hasan Celal Güzel, emekli Tümgeneral Alaattin Parmaksız ve ITC Türkiye Temsilcisi Ahmet Muratlı katıldı.

Panelde bir konuşma yapan Yazıcıoğlu, “Irak’ta herhangi statü değişikliğine gidilir de üniter yapısı bozulursa, Türkiye Cumhuriyeti’nin konuya müdahale hakkı doğar” dedi. Yazıcıoğlu, Kuzey Irak Bölgesel Hükümet Başkanı Mesut Barzani’nin “Türkiye Kerkük’e müdahale ederse biz de Diyarbakır’a müdahale ederiz” sözleriyle ilgili olarak şunları söyledi:

“Barzani’nin açıklamalarına Türkiye Cumhuriyeti Dış İşleri Bakanlığı’ndan hak ettiği cevabı vermesini bekliyoruz. Hadi oradan defol diyecek. Sözle, duruşla gerekirse fiziki olarak Türkiye Cumhuriyeti caydırıcılığını göstermelidir. Saddam’ın zulmünden koruduklarımız, kırmızı pasaport verdiklerimiz şimdi Türkiye Cumhuriyeti’ne kafa tutma noktasına gelmişlerse şapkamızı önümüze alıp düşünmeliyiz. Buna müsamaha göstermeyeceğiz. Bütün bunlara iktidar sussa da Türkiye Cumhuriyeti’nin susması mümkün değil.”

KERKÜK İFFETİMİZ

Yazıcıoğlu, Kerkük konusunda hükümetin tutumunu da eleştirerek, “Son zamanlarda iktidar, konuya umursamaz yaklaşsa da Kerkük sorunu Türk milletinin sorunudur” dedi. Yazıcıoğlu, “Canımız, kanımız, iffetimiz olarak gördüğümüz Kerkük Türk’tür, Türk kalacaktır. Kerkük, Telafer bizim Çanakkalemiz’dir. Türk milleti Çanakkale’de Anadolu’yu korumak için nasıl bir direniş ortaya koyduysa Türkmenler de asla yalnız değildir” diye konuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!