Kıldan tüyden mevzu

Salı gününün küçük haberlerinden biriydi: Donald Trump, Detroit’de düzenlenen "Wrestlemania" adlı güreş müsabakalarında, ringe çıkmış...

Güreşmek için değil Allah’tan. Donald Trump’ı güreş mayosuyla görmenin bünyede yaratacağı muhtemel darbeyi düşünmek bile tüylerinizi diken diken etmez mi?

Evrensel Erkek Kapışması Olimpiyatları’nın başka bir dalında yiğitlik sergilemek için çıkmış Trump ringe...

Hadise şu: Adamımızın üzerine iddiaya girdiği güreşçi Bobby Lashley, rakibi Umaga’yı yenince, iddiaya tutuştuğu, güreş şovunu düzenleyen World Wrestling Entertainment’ın Başkanı Vince McMohan’ın saçlarını, ringin orta yerinde, elceğizleriyle tıraş etmiş.

Ben bunu okuyunca bir hayıflan bir hayıflan...

En azından birkaç aylığına, Donald Trump’ın o sarı-turuncu-sütlü kahve-beyaz, ne desem boş, tanımsız renge boyalı ve yine tanımsız şekilde havalı mı havalı taralı-fönlü, neyse işte, osulu saçlarını (Perukasını daha doğrusu...) görmeyecektik hakkında yapılan haberlerde. (Ben tanımlamakta zorlanıyorum ama ABD’de adı konmuş bir model: Turuncu Pamuk Helva...)

Ne Trump Tower, ne holdinglerine yönetici seçtiği The Apprentice yarışması, ne boşandığı karısı Ivana Trump; hatta ne de Trump’ın "kendisi", o sakil saç modeli kadar ünlü biliyorsunuz.

The New York Times tarafından, "Değerlendirmesinin bir mimarlık eleştirmeni tarafından yapılması daha uygun düşecek, karmaşık bir yapı" olarak tanımlanmış bir saç modelinden söz ediyoruz.

Kökünden kazınması ya da yine daha doğrusu rüzgárın uçurması hayırlara vesile olacak bir saç modelinden söz ediyoruz.

Trump’ın saçlarının tıraş edilmesine hizmet edeceği için, orada olsam, maç sırasında ringe fırlayıp Umaga’ya destek olmak adına Bobby Lashey’in omuzlarına çullanmaya yelteneceğim bir saç modelinden söz ediyoruz.

Bütün dünyanın dalga geçtiği bir saç modelinden söz ediyoruz.

Ama nedir? Adam kendini beğeniyor; sırma saçlı kıvırcık ve de boyalı kel hálinden hoşnut kardeşim...

Artık pes ettim, şu erkeklerin kıllarına tüylerine neden bu denli düşkün olduklarını anlamaya çalışmıyorum.

Futbol camiası olsun, siyaset arenası olsun, bir iddiaya mı tutuşulacak? Ya bıyık kesilir, ya saç tıraş edilir, ya da aman da maazallah elemana eteklik giydirilir.

Gören de herifleri gücünü saçından alan Samson filan zanneder.

Saç gitti mi güç de gider, iktidar da gider, fallus da pısar sönermiş gibi...

Keşke sönse... Ama nerdeee?

Saçı kesilince zırlayanlara "Kökü sende nasılsa" denir ya...

Saçlar kökünden dökülse de iktidar hırsının ve errrkekliğin kökü bildiğimiz üzere çoook daha derinlerde...

Demem odur ki: Sevgili erkek arkadaşlar! (Bu da dünyanın bütün elemanları manitammış gibi saçma bir hitap oldu ya, neyse...) Saçlarınız sizi terk etmeye karar verdiğinde ya da ağarmaya başladığında muhabbetle vedalaşın birader.

Yoldan çevirip sorun, 10 kadından en az 9’u aynı şeyi söyleyecektir. İki gözüm önüme aksın ki dazlak kafa, herhangi bir tepe peruğundan çok daha çekici.

İktidar dediğiniz, millet kellenize bakarken kıçıyla güldüğünde murdar oluyor esas ayrıca...
Yazarın Tüm Yazıları