İNTES’ten belediyelere şehir kimliğini oluşturun çağrısı

Güncelleme Tarihi:

İNTES’ten belediyelere şehir kimliğini oluşturun çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2007 00:00

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, binalarda şu aşamada, sosyal donatılara ve depreme dayanıklılığa daha çok önem verdiklerini belirtirken, İNTES Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Koçoğlu da, belediyelere, şehir kimliğini oluşturmak ve korumak üzere bir "dış cephe politikası" oluşturmaları çağrısında bulundu.

MARSHALL tarafından, binalarda ısı yalıtımının önemi konusunda düzenlenen toplantının açılışında konuşan TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, gerçekleştirdikleri bütün projelerde, modern hayatın gerektirdiği yaşam koşullarını sağlamayı hedeflediklerini kaydetti. Konut projelerinde, eğitim ve sağlık tesisleri, alışveriş merkezlerine yer verdiklerini anlatan Bayraktar, "Binaların dış görüşüne de özen gösteriyoruz. Ama önceliğimiz sağlam ve ekonomik konutlar yapmak olduğu için bu yeterli olmuyor" dedi.

Tarihi ve kültürel dokunun korunması amacıyla, taşınmaz kültürel varlıkların onarımı için kredi kullandırdıklarını, ayrıca bazı restorasyon projelerini doğrudan gerçekleştirdiklerini belirten Bayraktar, özellikle kentsel dönüşüm projelerinin uygulanmasında, yöresel mimari ile uyumlu konutlara öncelik verdiklerini kaydetti.

BELEDİYELERE ÇAĞRI Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES)Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Koçoğlu da kentleşme projelerinde mimarinin önemine işaret ederken, büyük şehir belediyelerinin, şehir kimliğini oluşturmak ve korumak üzere bir "dış cephe politikası" oluşturması gerektiğini söyledi. St. Petersburg’da iş yaparken dış cephe projesinin mutlaka belediye tarafından onaylandığını anlatan Koçoğlu, "Şahsiyetsiz yapılar şehirciliğin katili. Kars’ta yöresel taşlarla yapılan tarihi binaların üzeri boyanmış. Bu bir çılgınlık. Yöneticilerin önce bu konularda eğitilmesi lazım. Kent kimliği konusunda, bir kent konseyi oluşturulabilir" dedi.

BAYRAKTAR BAŞARILI TOKİ’nin şehirleşmeye bir düzen getirdiğini kaydeden Koçoğlu, TOKİ Başkan Vekili Bayraktar’ı, "Biraz cimri ama başarılı bir başkan" olarak nitelendirdi. Koçoğlu, "TOKİ’nin yaptığı binalar da dış cephe açısından iyi örnek değil. Ancak, bu binaların ucuz, dayanıklı olması gerektiği mantığı var. Yine de, (başımızı sokacak bir konutumuz olsun) anlayışına estetiği de kattı" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!