Otokar: 100 milyon dolarla savunmada ihracat lideriyiz

Güncelleme Tarihi:

Otokar: 100 milyon dolarla savunmada ihracat lideriyiz
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2007 00:00

Otokar, 2006’da gerçekleştirdikleri 100 milyon dolarlık ihracatla savunma sektöründe ihracat lideri oldu. Şirket, bu yılki ihracatta da 53 milyon dolarlık bir anlaşmayla kapıyı açtı.

Otokar’dan yapılan açıklamada, "53 milyon dolarlık anlaşma, 2007 ihracat hedeflerimizi gerçekleştirmede önemli bir adım" denildi. Savunma Sanayii İmalatçıları Derneği’nin (SASAD) 2006 faaliyetlerinin genel profilini çizmek amacıyla yaptığı anket sonuçlarına göre, Otokar geçen yıl ihracat yapan Türk savunma sanayi şirketleri arasında en yüksek tutara ulaşarak, sektörün ihracat lokomotifi oldu.

YEPYENİ PAZAR GELİŞİYOR: Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, "2007 yılı için savunma sanayinde yeni pazarlara açılmayı hedeflemiştik. Bu hedefimiz doğrultusundaki çalışmalarımızın sonuçlarını almaya başladık. Aldığımız yeni siparişlerin bir kısmı, yepyeni bir ihraç pazarından geliyor. Bu, zırhlı araçlarımızın hem uluslararası başarısına, hem de dünyanın birçok ülkesinde giderek benimsendiğine ve yaygınlaştığına işaret ediyor" dedi.

ÖNDE GELEN ÜSLERDENİZ: Türkiye’de savunma sanayinde kilit teknoloji ve ürünlerde dışa bağımlılığın giderek azaldığını ve bunun savunma sanayi adına mutluluk verici bir gelişme olduğunu belirten Görgüç, Otokar’ın zırhlı araç alanında dünyanın önde gelen tasarım ve üretim üsleri arasında yer aldığını aktardı. Görgüç, "Zırhlı araçlarımız Türkiye dahil olmak üzere 15’ten fazla ülkenin silahlı kuvvetlerinde aktif olarak kullanılıyor. Bu başarımızı tasarımdan üretime tamamen bize ait araçlar geliştirme vizyonumuza borçluyuz. Bu başarıya fikri mülkiyet hakları Otokar’a, yani Türkiye’ye ait olan ürünlerle ulaşmak ve yurt dışında Türk savunma sanayini başarı ile temsil etmek bizim için büyük bir gurur kaynağı" görüşünü dile getirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!