Maliye'den alanya ve kemer'de satılık araziler

Güncelleme Tarihi:

Maliyeden alanya ve kemerde satılık araziler
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2007 10:52

Maliye Bakanlığı, Antalya'nın Alanya ve Kemer ilçelerinde, Hazineye ait beş arsayı ihaleyle satışa çıkardı

Haberin Devamı

Antalya Defterdarı Hidayet Mat, yaptığı açıklamada, hem atıl durumda olan arazileri ekonomiye kazandırmak hem de Antalya'nın ekonomik yönden gelişimini artırmaya katkı sağlamak amacıyla, Antalya'da Hazineye ait arazileri satışa çıkardıklarını bildirdi. Mat, imar planında konut alanı olarak bulunan Alanya ilçesine bağlı Mahmutlar beldesinde üç arazinin 22 Mart Perşembe, Kemer ilçesine bağlı Göynük beldesinde de iki taşınmazın 27 Mart Salı günü satış için ihalesinin yapılacağını belirtti.

Alanya'da toplam 173,06 metrekare olan üç arazinin 414 bin 100 YTL'den, Kemer ilçesindeki 546 metrekare büyüklüğündeki arazi ise 54 bin 600 YTL'den satışa çıkarılacak. Satışlarda, satış bedelinin dörtte biri peşin tahsil edilecek, geri kalanı ise 24 ay ve 8 eşit taksitte ödenebilecek. Taksitlerde aylık yüzde 0,75 oranında faiz uygulanacak.
Hazine arazilerinin satışında ve devir işlemlerinde düzenlenen belgeler de, vergi, resim ve harçtan müstesna olacak ve buralardan beş yıl süreyle emlak vergisi alınmayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!