BBP: Türkiye'de tıp bayramı diye bir şey olamaz

Güncelleme Tarihi:

BBP: Türkiyede tıp bayramı diye bir şey olamaz
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2007 10:04

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ”Türkiye'de Tıp Bayramı diye bir şey olamaz. Türkiye'nin sağlık verileri, gelişmiş ülkeler düzeyine eriştiğinde bugün, bayram olarak kutlanabilir” dedi.

Haberin Devamı

Yazıcıoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, çağdaş dünyanın ölçütlerini yakalamak ve vatandaşlara daha kaliteli hizmet verilebilmesi için sağlık sisteminin aksayan yönlerinin düzeltilmesinin önem taşıdığını belirtti.

Yazıcıoğlu, şunları kaydetti:

“Türkiye'de Tıp Bayramı diye bir şey olamaz. Türkiye'nin sağlık verileri, gelişmiş ülkeler düzeyine eriştiğinde bugün, bayram olarak kutlanabilir.

Hekimler şu anda mesleki sorunlar, yetersiz donanım, çağdaş sağlık politikalarını geliştirememe ve benzeri sorunları yaşamaktadır. Aldıkları eğitimin niteliğinden hiçbir biçimde kuşku duymadan, güç koşullar altında, özverili çalışmalarla yetişen doktorlarımızdan en verimli biçimde yararlanmayı amaçlayan politikaların benimsenmesi ve uygulanması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Doktorlarımızın, birikimleri ve eğitimleriyle insanları daha uzun ve daha iyi koşullarda yaşatmak, sağlık sorunlarını gidermek için gösterdikleri çabaları takdirle karşılıyoruz.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!