Askeri lojman davası başladı

Güncelleme Tarihi:

Askeri lojman davası başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2007 13:10

Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı Kurtoğlu Lojmanları'nda kazan dairesindeki patlama nedeniyle yarısı çöken ve 5'i çocuk 8 kişinin ölümüne neden olan olayla ilgili tutuklanan kapıcı Eşref Aydın'ın yargılanmasına başlandı.

Haberin Devamı

Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı Kurtoğlu Lojmanları'nda kazan dairesindeki patlama nedeniyle yarısı çöken ve 5'i çocuk 8 kişinin ölümüne neden olan olayla ilgili tutuklanan kapıcı Eşref Aydın'ın yargılanmasına başlandı.

-ASKERİ LOJMANDAKİ PATLAMA...
-5'İ ÇOCUK 8 KİŞİNİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN PATLAMADA,
“BİRDEN FAZLA KİŞİNİN ÖLÜMÜNE VE YARALANMASINA”
NEDEN OLDUĞU GEREKÇESİYLE TUTUKLANAN KAPICI
AYDIN'IN YARGILANMASINA BAŞLANDI
-SANIK AYDIN: “AYNI BİNADA GEÇEN SENE DE
PATLAMA OLDU. BİNA BOŞALTILIP, ONARIMI YAPILDI”
-MAHKEME HEYETİ, 7. KOLORDU KOMUTANLIĞINDAN 1 YIL
ÖNCE KAZANDA YAPILAN ONARIMLA İLGİLİ BELGENİN
İSTENMESİNE KARAR VERDİ

- 13.03.2007 - Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı Kurtoğlu Lojmanları'nda kazan dairesindeki patlama nedeniyle yarısı çöken ve 5'i çocuk 8 kişinin ölümüne neden olan olayla ilgili tutuklanan kapıcı Eşref Aydın'ın yargılanmasına başlandı.

Haberin Devamı

Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, sanık Eşref Aydın hazır bulundu. Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame okunduktan sonra sanığa atılı suçu anlatıldı.

Sanık Aydın, savunmasında, patlamanın olduğu Şahinkaya apartmanında 2 kazan bulunduğunu, bu kazanların da lojmandaki 8 binanın ihtiyacını giderdiğini söyledi.

Kazanlardan birinin motorunun, bina yöneticisi tarafından, “fazla masraf oluyor” gerekçesiyle kapatıldığını ileri süren Aydın, şöyle dedi:

“Aynı binada geçen sene de patlama oldu. Bina boşaltılıp, onarımı yapıldı. Lozan apartmanının yöneticisi gelip bana, 'Neden motorların ikisini çalıştırıyorsun' diye sordu. Oysa ki ben ikisini de daha önce çalıştırıyordum. Bana israf olduğunu söyledi. O nedenle motoru kapatmamı istedi. Gidip, Celasun apartmanının yöneticisi Başçavuş İsmail'e, 2 motoru birden çalıştırdığımı söyledi. Başçavuş İsmail de bir motoru vanası ile birlikte kapattı ve kendisinden izinsiz açmamam gerektiğini söyledi. Ben iki motoru birlikte çalıştırıyordum.”

Sanık Aydın, daha sonra 4 sayfadan oluşan yazılı savunmasını mahkemeye sundu.

Duruşmada tanık olarak dinlenen İlker Yamanel ise kazanların devir daim motorunun akşamdan kapatılmış olduğunu bunun da olayın tetiklenmesine yol açabileceğini düşündüğünü belirtti. Sanık avukatı Feride Laçin, müvekkilinin hiçbir sorumluluğunun olmadığını, olayda günah keçisi olarak seçildiğini ileri sürdü.

Haberin Devamı

Müvekkilinin ifadesinde yer alan, “Başçavuş İsmail'in bilgisi dahilinde motorlardan birinin kapatılması” olayının araştırılması gerektiğini kaydeden Laçin, “Motorların kapatılmasının gerekli olup olmadığı araştırılmalı. Bu kazan alındığı zaman standartlara uygun olarak alınmamıştır. Bu konuda gerekli evrakların istenilmesini talep ediyoruz” dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Aydın'ın tutukluluk halinin devamına, 7. Kolordu Komutanlığından, 1 yıl önce kazanda yapılan onarımla ilgili belge istenmesine ve kazanların alım şartnamelerinin olup olmadığının sorulmasına karar verdi. İddianamede, “Birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak” suçundan sanık Eşref Aydın'ın 15 yıla kadar hapsi isteniyor.

5'İ ÇOCUK 8 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı Kurtoğlu Lojmanları'ndaki 21 yıllık Şahinkaya apartmanının kazan dairesi 11 Aralık 2006 tarihinde sabah saatlerinde patlamış ve binanın yarısı çökmüştü.

Haberin Devamı

Patlamada, Halime Polat (29), Rana Polat (7), Ada Sena Polat (1), Aybüke Nisa Demirbağ (3 aylık), Hatice Demirbağ (52), Ahmet Demirbağ (1), Mustafa Buğra Ünsal (8) ve Gamze Köse yaşamını yitirmiş, 8 kişi de yaralanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!