Düşlerinden marka yarattılar

lk gördüğünüz anda hafızalara yer eden bir marka Purple Studio.

Ben bu markayla, hediye alınması zor bir arkadaşıma farklı bir şeyler bulabilmek için İstanbul’un tüm sokaklarını karış karış aramaya razı olduğum bir gün, Tuvana Büyükçınar’ın Nişantaşı’ndaki çılgın Lobi mağazasında tanıştım. Daha görür görmez de "İşte bu" dedim içimden, hiç tereddüt etmeden. Purple Studio’nun her bir tasarımı renkli bir masalın kahramanını temsil ediyor. Kim kulağında eli kancalı bir korsan, kristal bir perdenin arkasında duş alan bir kız (ki bu tasarımları Paris’ten ödüllü), boynunda rengarenk kekler ve pastalar görmek ister? Başta ben. El yapımı bir korsanın istilasına uıramak çok isterim! Markanın yaratıcıları, iki kız kardeş, Ayşen ve Zeynep Kural. Başarılarının ardındaki sırrı, hep düşleneni bulup tasarlamak olarak açıklıyorlar. Onlara düşledikleri yeni masallarının kahramanlarını sorduk.

Takılarınızın masalsı bir yorumu var. Bu tarz nasıl ortaya çıktı?

- Aslına bakarsanız biz bu masalsı tarzı, yaşadığımız çevreden, düşlediğimiz hayatın içinden bulup çıkarıyoruz. Kadınsı bir yorumla, ortaya güzelliği detaylarında saklı bu ürünler çıkıyor.

Tasarımların ayrıcalığını anlatır mısınız?

- Bizi diğer markalardan ayıran en büyük fark, kullandığımız taş, kristal, zincir gibi harici materyallerin tamamen Purple Studio’ya ait el yapımı objeler olması.

Hedefiniz de hikáyeleriniz kadar iddialı mı?

- İlk hedefimiz kesinlikle yurtdışında tanınmak ve güçlü bir marka haline gelmek. Çünkü biz, iki kardeş, ülkemiz ve geleceğimiz için ihracatın çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Yılda iki kez, Paris’te düzenlenen Bijorcha Takı Fuarı’na katılıyoruz. Ayrıca Kuzey Amerika pazarı için Kanada’da bir satış ve pazarlama ofisimiz var. Şu anda New York’ta da bir showroom ile anlaşma aşamasındayız. Purple Studio takıları şu anda, ağırlıklı olarak İtalya, İspanya, Yunanistan, Tayvan, Japonya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kanada’da satılıyor.

Paris’ten özel davet aldık

Kimler için tasarlıyorsunuz?

- Purple Studio, sıradanı tercih etmeyen, ayrıcalıkla zarafeti birleştirebilen tüm dünya kadınları için tasarım yapıyor. Hepsinin de ortak noktası, anlatılacak bir hikáyeleri olması. Tıpkı Purple Studio koleksiyonları gibi...

Bu korsanlar, kabareler, kekler, pastalar nasıl bir hayalin ürünü?

- Her şey, çevremizde ve düşlediklerimizde gizli. Bu, belki bir kabarede rol almak, belki de diyet yaparken bizi yoldan çıkaran pasta ve kekler... Geçen sezon bu düşler, "Cabaret 312" ve "Devilishly Delicious" koleksiyonlarımızı yarattı. Bu sezon, Karayip Adaları’nın hayalini kurduk. Doğanın ilhamı ile biçimlenen koleksiyonda, gizli hazineler, korsanlar, rengarenk çiçekler, kuşlar var.

Üç yıl, üst üste Paris’ten ödül alan Purple Studio markasının yaratıcıları Ayşen ve Zeynep Kural, boynunuzu kekler, kulaklarınızı korsanlar ile süslüyor. Ve işin ilginç yanı, siz kendinizi komik veya tuhaf değil, ayrıcalıklı hissediyorsunuz. Bu nasıl mı oluyor? Hikáyelerine ve tasarımlarına bir göz atın, anlayacaksınız.

Prensesler beş çayında ne yer?

Purple Studio’nun ilkbahar-yaz sezonunda dört farklı hikáye var. Bunlardan üçü, Pirates of the Anakara (Kadın Korsanlar ve Papağanları), On the Island (Korsanların hazine için işgal ettikleri ada) ve Guardians of the Treasure (Hazine koruyucuları), birbirinin devamı niteliğinde. Resimlerde de gördüğünüz son koleksiyon, "Royal Cakes"te ise prenseslerin beş çayında yedikleri pasta ve kurabiyelerle yaratılmış renkli kolye, küpe ve yüzükler var.

MODA HABER

Evde hayat, oh ne rahat

Evde, şıklığına önem veren kadınlara Berk, ilkbahar-yaz koleksiyonundaki pijama ve gecelikleri öneriyor. Her yaşa ve tarza uygun tasarımlarda öne çıkan pembe, fuşya, mürdüm, turuncu, turkuvaz, somon gibi renkler baharın enerjisini mekánlarınıza ve teninize taşıyacak. Benim favorim, kapri takımlar ve koton gecelikler... Berk, sadece görsellik değil, ürünleriyle konfor sunmak konusunda da iddialı.

Genç olan, genç hissedenlere

Fts 64... Mudo mağazalarının içinde satılan, sportif ve genç ruhlu bu markayı bundan sonra daha çok duyacaksınız. Çünkü sezonda, iddialı temalarıyla size kendini tanıtacak. Ben şu anda sizlere, temalar hakkında detaylı bilgi vermiyorum. Yeni ürünleri raflarda... Mağazalara uğrayın, yakından görün. Ürünler "esas" mesajı veriyor.

İçinizin sesini dinleyin

Ten yeni sezon tasarımlarında kalite ve rahatlık, kadınsı çizgilerle buluşuyor. Yalın modeller kadar, işleme ve taşlarla süslenen seçenekleri olan koleksiyon, YKM ve Boyner mağazalarında satılıyor.

BENİM olmalı

Minik adımlar renklendi

Camper’ın beklenen çocuk serisini yakından görenler, bu ’büyümüş de küçülmüş’ modellere bayılıyor. Aylar önce Barcelona’da fuarda gördüğümde yeni çocuk modellerini ben de çok beğendim. Tasarımını bir kenara bırakın, minik ayaklarda da Camper rahatlığının hissedilmesi en azından büyüklerin içini rahat ettirecek.

Stil ikonlarının şıklığında onun da parmağı var

The Sunday Mirror gazetesinin Celebs on Sunday eki, Victoria Beckham’ı ’İngiltere’nin En İyi Giyinen Ünlüsü’ seçti. Beckham’ın tarzını yaratmak için seçilen ürünler arasında Türk deri markası Desa’nın deri ceketi de vardı.

Bu haber, ne Victoria Beckham’ın tarzı, ne de Celebs on Sunday ekinin stil önerileriyle ilgili. Bu haber, Türk markalarının modanın merkezi sayılan şehirlerde ve markalarda artık kendini ispatladığına dikkat çekiyor. Ayrıca buradan çıkarılması gereken diğer bir sonuç da Desa’nın klasik çizgisinden giderek daha çok sıyrıldığı, deri kalitesiyle modern tasarım anlayışını çok güçlü bir şekilde ortaya koyduğu. Bu haberi görür görmez markanın Tasarım Bölümü Başkanı Nihal Çelet’ten bunu çok kısa bir süre içinde, Debenhams’da özel satış noktası açıldıktan yedi ay gibi kısa bir süre sonra başardığını öğreniyoruz. Çelet, markayla ilgili olarak, "Geçen yıllara oranla Desa, çok daha yenilikçi, enerjik ve renkli bir tarz yakaladı. Çünkü, tüketicinin beklenti ve ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap verecek ürünler tasarlamak bizim için çok önemli. Deride moda ve trendleri yaratabilmek için araştırma ve geliştirmeye ciddi yatırımlar yapıyoruz. Tasarım ekibine yurtdışından yeni tasarımcılar dahil edildi."

Desa şu anda İngiltere’de farklı satış noktalarında, Fransa, Belçika ve İspanya’da kendi markasıyla, Rusya pazarında satılıyor ve Desa markalı ürünleri ile farklı pazarlara girmeyi planlıyor.

Giyimine özen gösteren herkes aradığını Desa’da rahatlıkla bulabiliyor. Eğer siz, Victoria Beckham’ın tarzını beğeniyorsanız, bu deri ceketi almalısınız.
Yazarın Tüm Yazıları