"Anayurt Oteli" kitabında müstehcenlik iddiası

Güncelleme Tarihi:

Anayurt Oteli kitabında müstehcenlik iddiası
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2007 11:39

Türk Eğitim-Sen, lise öğrencilerine 100 Temel Eser kapsamında tavsiye edilen Anayurt Oteli kitabının “baştan aşağı müstehcenlik içerdiğini” öne sürdü.

Haberin Devamı

Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilköğretim ve lise öğrencilerine tavsiye edilen 100 Temel Eser ile ilgili yapılan incelemelerde “büyük hayal kırıklı yaşandığı” belirtildi.
Öğrencilere tavsiye edilen kitapların, “çocukların gelişim sürecine aykırı olduğu gibi, ahlak yapılarını da temelden sarsacak ifadelerle yüklü olduğu” savunulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bu kez skandalın adı Yusuf Atılgan'ın Anayurt Oteli kitabıdır. Lise öğrencilerine 100 Temel Eser kapsamında tavsiye edilen bu kitap neredeyse baştan aşağı müstehcenlik içermektedir. Zira neredeyse başından sonuna kadar kitabın kahramanının cinsel sapkınlıklarına tanık olmaktayız.”
Açıklamada, “müstehcenlik” iddiasına konu edilen ibareler tek tek sıralanarak, çocukların bedensel ve zihinsel gelişimini bozabileceği iddia edilen bir kitabı, “incelenmeden, denetlemenden” çocukların önüne koyanların büyük yanılgı içinde olduğu öne sürüldü.

Haberin Devamı

Sendika Genel Başkanı Şuayip Özcan da açıklamada şu görüşlere yer verdi:
“Bu kitabın 100 Temel Eser kapsamından derhal çıkarılmasını istiyoruz. Bakanlık artık üzerine düşen asli görevleri yerine getirmeli ve özellikle kitap denetimi konusunda hassas ve titiz davranmalıdır. Aksi taktirde Türk Eğitim-Sen, öğrencilere tavsiye edilen ve okullarda okutulan tüm uygunsuz kitaplar için suç duyurusunda bulunacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!