Öğretmeni, eşinin yalanları öldürdü

Güncelleme Tarihi:

Öğretmeni, eşinin yalanları öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2007 00:00

’Hiç evlenmedim’ diyen kocasının eski eşi ve oğlundan gelen telefonla dünyası yıkılan Esin öğretmen, bir veda mesajı gönderip canına kıydı.

ÇANAKKALE’nin Gelibolu İlçesi’nde 10 gün önce kendini asan anaokulu öğretmeni Esin Göçeri Ünver’in (24), astsubay kocası Mehmet Emin Ünver’in (37) söylediği yalanlar nedeniyle intihar ettiği ortaya çıktı. Genç öğretmen, eşinin, daha önce evlenip boşandığını ve iki çocuğunu bulunduğunu gelen bir telefonla öğrenince bunalıma girerek canına kıydı.

İzmir’de Ege Üniversitesi Kampus Anaokulu’nda öğretmenlik yapan Esin Göçeri Ünver’i intihara sürükleyen olaylar, Gelibolu’daki 2’nci Kolordu Komutanlığı, Hava Savunma Taburu Karargah ve Hizmet Bölüğü’nde görevli astsubay Mehmet Emin Ünver ile tanışmasıyla başladı. İkili arasındaki arkadaşlık zamanla aşka dönüşünce geçen haziran ayında evlendiler. Nikaha damadın ailesinden sadece annesi, babası, dayısı ve yengesi katıldı.

GÖREV YALANI

Düğünün ardından astsubay Ünver, görev çıktığını ve 14 ay boyunca İstanbul’da kurs göreceğini söyleyerek Esin öğretmenle, Çanakkale’ye taşınmak yerine İzmir’de ev tuttu. Evliliğin ilk aylarında her hafta sonu İzmir’e gelen Ünver’in daha sonraları iki ya da üç haftada bir evine gelmesi ikili arasındaki sorunların da başlangıcı oldu.

ŞOK TELEFON

Her seferinde ’görev’ bahanesini uydurarak eşini kandırdığı iddia edilen Ünver’in ilk evliliğiyle ilgili gizledikleri de uyurken cep telefonuna gelen çağrıyla ortaya çıktı. Telefonu açan genç öğretmen, eşinin ilk evliliğinden olan çocuğuyla ardından bir süre önce boşandığı eşiyle tanıştı. Eşinin, yeni boşandığını, 12 ve 1 yaşında da iki çocuk babası olduğunu öğrenen Esin Göçeri Ünver, boşanma davası açtı. Dava sırasında eşinin kendisine ve ailesine yaptığı baskılara dayanamayan Esin öğretmen, eşinin Gelibolu’daki evine giderek anlaşmak istedi. Ancak hayatı burada da tam bir kabusa döndü.

Esin öğretmen 10 gün önce, eşine ’Daha fazla yaşamak istemiyorum. Hayatımın ilk ve son erkeği sen oldun’ mesajını gönderdikten sonra banyoda kendini asarak yaşamına son verdi. Genç kadının cesedini eve gelen eşi buldu. Esin öğretmenin cenazesi, gözyaşları arasında İzmir’de toprağa verildi.

Kızının ölümünden sorumlu tuttuğu damadının kendilerine 30 yaşında olduğunu söylediğini, ilk eşine boşanma tazminatı ödemek ve piyasaya olan borçlarını kapatmak için kızıyla evlendiğini ileri süren baba Zübeyir Göçeri, Gelibolu Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!