Yazıcıoğlu: Eyalet bölünmeye yol açar

Güncelleme Tarihi:

Yazıcıoğlu: Eyalet bölünmeye yol açar
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2007 12:20

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, “Eyalet federasyona, federasyon bölünmeye kapı açmaktır” dedi.

Haberin Devamı

Yazıcıoğlu, partisinin Kızılırmak Düğün Salonu'nda düzenlenen Yenimahalle ilçe kongresinde yaptığı konuşmada, zorluklara rağmen BBP'yi ayakta ve açık tutanlara teşekkür etti.

Siyasetin; feragat ve fedakarlık yapılması gereken bir konumdan kişisel çıkarların ön planda tutulduğu bir konuma geldiğini ifade eden Yazıcıoğlu, konuşmasında iktidarı eleştirdi.

Hükümetin, Anayasa değiştirebilecek bir güçle iktidara geldiğini anımsatan Yazıcıoğlu, “Yasalara dayanarak işbaşına geliyorlar ama hiçbir zaman kendi özgür iradeleriyle hareket edemiyorlar” dedi.

Yazıcıoğlu, Türkiye'nin ekonomik bağımsızlığını kaybettiğini “IMF'nin emirleriyle yönetildiğini” savundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, “Kürt sorunu” kavramıyla “Kürtleri sorun haline getirdiğini” ileri süren Yazıcıoğlu, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Siz sorun derseniz çözümü de ona göre yapacaksınız. Biz diyoruz ki Alevisi-Sünnisi, Kürdü-Türkü ile biz bu ülkenin yurttaşıyız. Sen-ben yok, biz varız. Ezanımızla bayrağımızla birlikte yaşayacağız. Bunun yolu birlikten geçer, ayrılık ve kavgadan değil. Bunun için sorunları Türkiye'nin şartlarına göre çözeceğiz.” Yazıcıoğlu, Türkiye'yi idare edenlerin bütünü kucaklayacak bir proje geliştiremedikleri için kavga ve şiddetin arttığını, içeriden bölünme noktasına gelindiğini öne sürdü.

7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in açıklamalarıyla ilgili bugün “yanlış anlaşıldığını, federasyon değil eyalet dediğini” ifade ettiğini belirten Yazıcıoğlu, “Eyalet federasyona, federasyon bölünmeye kapı açmaktır. Sen Genelkurmay Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı yapmış bir adamsın. Bunu nasıl bilmezsin? Herkes haddini bilsin” diye konuştu.

TBMM'de Türk milletinin vicdanını temsil edeceklerini belirten Yazıcıoğlu, ”Benim arkamda derin ABD, çeteler, holdingler yok. Benim arkamda derin millet var” dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!