Gazeteci Akgün Tekin'in cenazesi toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

Gazeteci Akgün Tekinin cenazesi toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2007 14:47

İstanbul'da vefat eden Gözcü Gazetesi köşe yazarı ve yazı işleri yönetmeni Akgün Tekin'in cenazesi toprağa verildi.Tekin için ilk tören, Cağaloğlu'ndaki Türkiye Gazeteciler Cemiyetinde yapıldı.

Haberin Devamı

Buradaki törene, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer ile Ahmet Tan, İstanbul Valisi Muammer Güler, TGC Başkan Yardımcısı Zafer Atay, Gözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rahmi Turan ile gazeteciler Kurtul Altuğ, Oral Çalışlar, Necmi Tanyolaç ve Vasfiye Özkoçak ile Tekin'in çalışma arkadaşları katıldı. Törende, Tekin'in eşi Gülen Tekin, oğlu Can Tekin ve gelini Şebnem Tekin de taziyeleri kabul etti.

Törende konuşan Zafer Atay, Necmi Tanyolaç ve Rahmi Turan, Akgün Tekin'in mesleki başarılarına değinerek, tüm gazetecilere Tekin'in “Türk Basınında Kayan Yıldız-Haldun Simavi'nin Günaydını” adlı son kitabını okuması tavsiyesinde bulundular. Tekin'in cenazesi, buradaki törenin ardından Teşvikiye Camisi'ne götürüldü.

Tekin için burada düzenlenen törene, Zeki Sezer, Ahmet Tan, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Adalar Belediye Başkanı Coşkun Özden ve Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan'ın yanı sıra Ertuğrul Özkök, Uğur Dündar, Kenan Akın, Orhan Ayhan ve Rahmi Turan'ın da aralarında bulunduğu meslektaşları, sanatçılar, ailesi ve yakınları katıldı.

Haberin Devamı

Akgün Tekin'in cenazesi, burada öğle vakti kılınan namazın ardından Aşiyan Mezarlığına götürülerek toprağa verildi.

“HASTAYKEN 800 SAYFALIK KİTAP YAZMIŞTI”

39 yıllık iş arkadaşını kaybetmenin acısını yaşayan Rahmi Turan, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Günaydın Gazetesi'nin kurulduğu 1968 yılı Mayıs ayından beri beraberiz. 10 yıldır da Gözcü Gazetesi'nde birlikte çalışıyoruz. 3 yıldır hastaydı, ancak 12 gün öncesine kadar bir gün bile yazılarını aksatmamıştı. Hasta olduğu dönemde 800 sayfalık bir kitap da yazmıştı. İşine bağlı bir insandı. Türk basın camiası çok değerli bir evladını kaybetti. Hepimizin başı sağ olsun.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!