Kesilen kulaklar yerine dikildi

Güncelleme Tarihi:

Kesilen kulaklar yerine dikildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2007 14:07

Antalya'da yaşayan 30 yaşındaki A.T'nin kavga ettiği kişi tarafından bıçakla tamamen kesilen iki kulağı, Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde mikrocerrahi yöntemiyle yerine dikildi.

Haberin Devamı

12 Şubatta, kavga ettiği kişi A.T'nin kulaklarını bıçakla kesti. A.T'yi ve kesilen kulaklarını, olay sırasında çevrede bulunan vatandaşlar önce Borsa Semt Polikliniğine götürdü. Buradan Antalya Devlet Hastanesine yönlendirilen A.T, ardından Akdeniz Üniversitesi Hastanesine sevk edildi.

 

A.T'nin ameliyatını yapan Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Özkan, hastanın her iki kulağının, kafa derisine yapıştığı yerden kesilmiş olarak kendilerine geldiğini söyledi. Kopan kulakların sekiz saat süren mikrocerrahi yöntemle yerine dikildiğini anlatan Özkan, “Şu anda bir problem yok. Ama tam olarak sonucu görmek için iki hafta daha beklemek gerekiyor” diye konuştu.

 

Haberin Devamı

Kulak damarları çok ince olduğu için teknik olarak çok zor bir operasyon yaptıklarını ifade eden Özkan, benzer ameliyatlarda başarı şansının çok düşük olduğunu kaydetti. Hastada şu anda hiçbir sorun olmadığını belirten Özkan, kısa süre sonra A.T'nin normal hale gelmesini beklediklerini vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!