Kilolardan sabah yürüyüşü ile kurtulun

Güncelleme Tarihi:

Kilolardan sabah yürüyüşü ile kurtulun
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2007 12:10

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ümit Karlı, fazla kiloları vermek ve vücuttaki yağları yakmak amaçlı koşu ve yürüyüşlerin, kan şekerinin düşük olduğu sabah saatlerinde yapılması gerektiğini söyledi.

Koşu ve yürüyüşlerin, yanınızdaki kişiyle nefes nefese kalmadan konuşabilecek tempoda yapılması gerektiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Karlı, sabahları yapılacak 20 dakikalık koşu ve yürüyüşlerin, vücuttaki yağların daha kısa sürede erimesine neden olduğunu kaydetti. Yrd. Doç. Dr. Karlı şöyle konuştu:

“Sabah kahvaltıdan önce yapılacak koşu ve yürüyüşler vücuttaki yağların erken metabolizma olmasını sağlar. Koşu ve yürüyüş, vücuttaki karbonhidrat ve yağların yakılmasına yardımcı olur. Koşu ve yürüyüşlerin temposu, yapılacak sporun amacına uygun olmalıdır. Çarşıda gezer gibi yapılacak yürüyüşler ne kilo vermek, ne de sağlıklı yaşam için uygun değildir.”

Akşam saatlerinde yapılacak koşu ve yürüyüşlerin süresinin ise 30 dakikanın üzerinde olması gerektiğini anlatan Yrd. Doç. Dr. Karlı, sağlık amaçlı sporların doktor kontrolünde yapılmasında yarar olduğunu, kişinin kapasitesini zorlamadan spor yapması gerektiğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!