Eryaman’da TOKİ isyanı

Güncelleme Tarihi:

Eryaman’da TOKİ isyanı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2007 00:00

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) firmalara ihale ederek yaptırdığı sitelerden biri olan Eryaman’daki Atakent Sitesi 2. kısım 46526 ada parselli sitede oturan site sakinleri bugün yapılacak kesin kabul öncesi eyleme hazırlanıyor.

Geçtiğimiz yılın Haziran ayında ön kabulle teslim edilen 188 daireli sitenin yöneticisi Vaham Demirhan, "Bugün kesin kabul için gelecekler. Yani tüm sorumlulukları ortadan kalkacak. Ama çatılar akıyor. Banyoların çatıları tamamlanmamış. Bunu hazırladığımız raporda ayrıntılarıyla sunduk. Aksaklıklar giderilmediği için bloklara pankart asarak protesto edeceğiz" dedi.

Site Yöneticisi Vahap Demirhan sitede oturanların çoğunun Silahlı Kuvvetler emeklisi ya da çalışanı olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

ZEMİNE SU DÖKMEYİN "Bir çoğumuz emekli subay astsubayız. Emeklilik paralarıyla aldığımız evlerde yedi ayı aşkın süredir çile çekiyoruz. Çatı tavanları bitirmeden, akıntıları gidermeden, çevre düzenlemesini yapmadan bize teslim edecekler. Biz sıkıntılarımızı inşaatı yapan firmaya iletiyoruz. Onlar ’TOKİ erken istedi bitirdik. Paramızın tamamını vermedi’ gibi bahaneler sunuyor. Yetkililer, ’Banyo zeminini suyla yıkamayın. Alt kata akar’ diyor. Böyle şey olur mu? Sıkıntılarımızı sağlık kurul başkanlığının incelenmesinin ve toprak analizlerinin de yer aldığı geniş bir raporla TOKİ yetkililerine sunduk. Ama onlar her şeye rağmen kesin kabul için geliyorlar"

SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR Site yönetiminin hazırladığı raporda Etimesgut Sağlık Grup Başkanlığı’nın yaptığı inceleme de şöyle deniyor: "İnsanların sağlığını ciddi bir şekilde tehdit eden olumsuzluklarının acilen giderilmesi gerektiğini bildiririz" Yönetici Demirhan toprak analiz raporlarında site bahçelerinin çorak bir arazi olduğunun anlaşıldığını iddia ederek, "Bize yeşil alan vaad etmişlerdi" dedi.

7 BLOĞA 7 PANKART Bugün kesin kabul için gelecek TOKİ yetkililerinin görmesi için sitedeki 7 bloğa pankart asacaklarını söyleyen Demirhan, "Bloklarda oturan vatandaşlar sıkıntılarıyla ilgili pankartlar yazdılar ve onları apartmanlara asacağız" dedi. Pankartların bazıları şöyle: Evimi istiyorum, Çatısı elek damı gölet değil" "Yeşil alan istiyorum. İnşat atıklı kil örtülü çorak değil."

Sağlığımız tehlikede

Eryaman’da 188 daireli Atakent Sitesi 2. Kısım sakinleri, 2006 yılının Haziran ayında TOKİ’den ön kabulle teslim aldıkları ve kesin kabul tarihi gelen binaların aksaklıkları giderilmeyince isyan etti. TOKİ yetkilileri, çatı tavanları bitmemiş akıntıları olan çevre düzenlemesi yapılmamış daireleri sahiplerine bugün "Kesin kabulle" teslim edecekler. Site Yöneticisi Vahap Demirhan sitede oturanların çoğunun Silahlı Kuvvetler emeklisi ya da çalışanı olduğunu söyleyerek, "Bir çoğumuz emekli paralarıyla aldığı evlerde 7 ayı aşkın süredir çile çekiyoruz. Çatı tavanları bitirmeden, akıntıları gidermeden, çevre düzenlemesini yapmadan bize teslim edecekler" diyerek isyan etti.

Klozet kapağı bile yok

Site sakinlerinden Ramazan Çil apartmanlarda yalıtım olmadığını söyleyerek, "Bir bardak su dökün alt kata akacaktır. Apartmanın üst katındaki vatandaş tuvaletini yaparken sanki benim banyoma yapıyor. Yalıtım denen bir şey yok. Bitti dedikleri apartmanın klozet kapağı bile yoktu. Kapılar aralardaki boşluktan kapanmıyor bile" diyerek isyan etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!