Kaybettiği kimliğiyle 5 şirket kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Kaybettiği kimliğiyle 5 şirket kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2007 12:34

Konya İl Çevre ve Orman Müdürlüğünde şoför olarak çalışan Yüksel Ceylan'ın 5 yıl önce Konya'da kaybettiği kimliğiyle Çorum'da 5 şirket kurulduğu ileri sürüldü.

Haberin Devamı

Yüksel Ceylan (41), yaptığı açıklamada, farklı kamu kurum ve kuruluşlarında 18 yıldır çalıştığını söyledi. Yaklaşık 5 yıl önce cüzdanını kaybettiğini ve olayla ilgili polise başvuruda bulunduğunu anlatan Ceylan, “Birkaç gün sonra cüzdanım bulundu ancak içindeki nüfus cüzdanım ile bana ait fotoğraflar yoktu. Hatta ehliyetteki fotoğrafımı bile çıkarmışlar” dedi.

Ceylan, kimliğinin kaybolması nedeniyle yenisini çıkarttığını, ancak gazetelere kayıp ilanı vermediğini, bir süre sonra da bu olayı unutarak hayatına devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

“2 ay önce polisler müdürlüğe kadar gelip hakkımda gıyabi tutuklama kararı bulunduğunu belirtti. Hemen bir avukat tuttum ve bazı yetkililerin de yardımıyla tutuklama kararı kalktı. Hakkımdaki karar, 2004 yılı Şubat ve Mart aylarına yazılmış karşılıksız çekler nedeniyle çıkmış. Çekler, faizleri ve avukat ücretiyle birlikte benden toplam 66 bin YTL istiyorlar. Bu parayı ödeyebilmem mümkün değil.”

TEK BİRİKİMİ OTOMOBİLİNİ SATTI

Haberin Devamı

Olayı biraz araştırdıklarında kendi adına, imzasını kullanarak Çorum'da gıda, hayvancılık, inşaat ve turizm alanlarında 5 şirket kurulduğunu öğrendiklerini vurgulayan Ceylan, imzanın ehliyetinin arkasındaki örneğinden taklit edilebileceğini düşündüğünü kaydetti.

İmzaların kendisine ait olmadığını, şirket üzerindeki bilgilerinin de kaybolan kimliğinden alındığını belirten Ceylan, “Bunu aynen mahkemeye iletip itiraz ettik. Karşılıksız çekle ilgili Ankara'da görülen mahkeme için biraz masraf gerekti. Bunun için 4 bin YTL'lik tek birikimim olan otomobilimi sattım. Konya'da yaşarken Çorum'da 5 şirketi nasıl kurabilirim?” dedi.

Ceylan, mahkemeye kendi imzalarını sunduğunu ve bu konunun araştırılacağını belirterek, “Önümüzdeki hafta Ankara'ya duruşma için gideceğim, imza konusundaki rapor gelirse haklı olduğum ortaya çıkacak. Kaybettiğim kimliğim yüzünden neredeyse hayatım kararacaktı. Suçsuz yere az kalsın cezaevine girecektim” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!