Yanlış adamları linc ediyorlardı

Güncelleme Tarihi:

Yanlış adamları linc ediyorlardı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2001 01:56

Cinayete kurban giden Murat Ekrem Öztürk'ün yakınları, polisin bir yaralama olayı nedeniyle gözaltına aldığı iki kardeşi yanlışlıkla linç ediyordu.

Güngören'de adam yaralama suçundan girdiği cezaevinden bir hafta önce tahliye olan Bora Azeri Dönmez, 22.00 sıralarında aralarında husumet bulunan Murat Ekrem Öztürk'le Posta Caddesi'ndeki bir kahvehanede karşılaştı. Dönmez'in içeri girdiğini gören Öztürk, saklanmak için çay ocağına kaçtı.

Ensesine ateş etti

Dönmez, asker kaçağı Öztürk'ü çay ocağında sıkıştırdı. Dönmez, tabancasını çekerek Öztürk'ün ensesine bir el ateş etti. 25 yaşındaki Öztürk olay yerinde ölürken Dönmez kaçtı. Kahvehaneye gelen polis kimlik kontrolü yapmaya başladı. Bu arada bir yaralama olayının faili olarak aranan Cemal Akbaş, polisleri görünce kaçtı.

İki kardeş yakalandı

Polis, Akbaş'ın kahvehanedeki kardeşleri İdris ve Celal Akbaş'ı gözaltına aldı ve polis minibüsüne bindirdi. Bu sırada cinayete kurban giden Öztürk'ün yakınları gözaltına alınan 2 kardeşi akrabalarının katili diye linç etmek istedi. Polis, Akbaş kardeşleri öfkeli grubun elinden zor kurtardı. Arbede sırasında polis minibüsünün camları kırıldı. Polis, kaçan 29 yaşındaki Bora Azeri Dönmez'in arandığını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!