Köpek dövüştürenlere para cezası

Güncelleme Tarihi:

Köpek dövüştürenlere para cezası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2007 00:00

Ankara Hürriyet’in ortaya çıkardığı Şereflikoçhisar- Aksaray sınırında yapılan paralı köpek dövüşlerine jandarma ve polis el koydu. Köpeklerin dövüştürüldüğü kasetleri izleyen yetkililer, köpek dövüşüyle ilgili kişileri ifade vermek üzere karakola çağırdılar. İfade veren 7 kişiye bin 500 YTL para cezası kesildi.

ŞEREFLİKOÇHİSAR Aksaray arasında yapılan köpek dövüşlerine, Ankara Hürriyet’in haberlerinden sonra jandarma ve polis el koydu. Köpeklerin dövüştürüldüğü kasetleri inceleyen yetkililer dövüşlerde aktif rol alan kişileri tespit edip, ifade vermek için karakola çağırdılar. Köpek dövüştürdüklerini kabul eden 7 kişiye 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na muhalefetten bin 500 YTL para cezası kesildi. Yetkililerin incelediği görüntülerde Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Ramazan Ceylan’ın köpek dövüştürmekle suçladığı Erol Atak’ın köpek dövüşü yaptırdığına dair delil bulunamadı.

Cezaların bir caydırıcılığı olmadığını savunan DOĞÇEV Derneği Basın Sözcüsü Yasemin Duru ise şöyle konuştu:

"Binlerce doların döndüğü köpek dövüşlerini yaptıranlara komik para cezaları veriliyor. 5199 sayılı kanunun acilen yönetmeliklerle desteklenmesini istiyoruz. Köpek dövüşleri tıpkı çocuk pornosu gibi yaygın ve örgütlü bir şekilde büyüyen bir sektör haline geldi. Yetkililer bu duruma bir çözüm bulmalı ve cezalar daha da caydırıcı hale getirilmeli."

Köpek katliamları hakkında da konuşan Duru sözlerine şöyle devam etti: "Şu anda Şereflikoçhisar gündemde. Ancak geçmişte Mamak ve Kutludüğün katliamlarını da yaşamıştık ve yapanların yanına kar kalmıştı. Katliamlar ve köpek dövüşlerine ağır cezalar gelmediği sürece yüzlerce köpek tehdit altındadır."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!