Eko Bülten

Güncelleme Tarihi:

Eko Bülten
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2007 00:00

İller Bankası yasası protestosu

ŞEHİR
Plancıları Odası, İller Bankası hakkındaki yasa tasarısıyla ilgili olarak, "tasarının, yaratacağı sonuçlar ile telafisi olanaksız sakıncalar taşıdığını" ileri sürdü. Şehir Plancıları Odasından yapılan yazılı açıklamada, "tasarının, kamuoyu ve uzman-örgütlü toplum kesimlerinin değerlendirme ile katkılarından uzak tutulduğu" savunuldu. Açıklamada, "Yasa tasarısı, eksik, yanlış bilgi ve yönlendirmeler ile kamuoyunu ve banka personelini yanılttığı kadar yaratacağı sonuçlar ile ülke kentleri ve planlama mekanizması için telafisi olanaksız sakıncalar taşıyor" denildi.

Belediyelere yeni kaynak

MALİYE
Bakanlığı, belediyelere yeni bir kaynak yarattı. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün mülkiyetinde iken, üzerinde yoğun yapılaşma bulunması nedeniyle trampa yoluyla Hazine mülkiyetine geçen taşınmazların bulunduğu alanlar belediyelere devrediliyor. Belediyeler, bu alanların satış bedelini belirleyebilecek. Değer ile satış rakamı arasındaki farktan da pay alabilecek. Taşınmazların belediyelerce satışında, Harçlar Kanunu’na göre hesaplanacak değerlerinin iki katından aşağı olmamak üzere, belediye bünyesinde oluşacak komisyonca belirlenecek rayiç bedelin dikkate alınacağı anlatıldı.

TEKEL’den nakliye ihalesi

TEKEL
, toplam 11 milyon 130 bin kilogram Recon Tütününün kara taşıması hizmetini yaptırmak üzere ihale açtı. İhale, "açık eksiltme usulü" ile 6 Mart 2007 tarihinde saat 10.30’da yapılacak.

TOKİ’den ihale

BAŞBAKANLIK
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Bilecik Sevgi Evleri ile altyapı ve çevre düzenlemesi işleri için ihale açtı. İhale, 7 Mart 2007 tarihinde saat 10.00’da TOKİ’de "açık ihale usulü" ile yapılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!