Vahşetin ortasından şefkatli ellere

Güncelleme Tarihi:

Vahşetin ortasından şefkatli ellere
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2007 00:00

Şereflikoçhisar’da yaşanan köpek katliamının ardından bölgeye giden DOĞÇEV Derneği ve Meliha Yılmaz Vakfı temsilcileri çöplük alanda ölümü bekleyen yavrulardan bulabildiklerini kurtardılar. Veteriner Tıp Merkezi’nde tedavi altına alınan yavrular yeni sahiplerini beklerken, dernek temsilcileri katliamlara ve köpek dövüşlerine isyan ettiler.

ANKARA Hürriyet’in ortaya çıkardığı Şereflikoçhisar’daki köpek katliamı ve paralı köpek dövüşleri görüntülerinden sonra bölgeye giden DOĞÇEV Derneği ve Meliha Yılmaz Vakfı temsilcileri ilçe çöplüğünde kaderine terkedilmiş yavru köpekleri kurtardılar.

Şereflikoçhisar’ın hemen dışındaki çöplük arazisinde kar altında ölümü bekleyen beş yavru köpek bulabildiklerini söyleyen DOĞÇEV Derneği Basın Sözcüsü Yasemin Duru, "Kar altında bulabildiğimiz yavruları kurtardık. Tüm uğraşlarımıza rağmen katliamlar devam ediyor. Şereflikoçhisar’da buna köpek dövüşleri de eklendi. Biz elimizden geleni yapıyoruz ve yetkililerin daha duyarlı olmalarını bekliyoruz" dedi.

DİĞERLERİ ÖLÜMÜ BEKLİYOR

Köpek katliamı ve köpek dövüşleriyle ilgili Şereflikoçhisar’daki yetkililerle görüştüklerini söyleyen Duru sözlerine şöyle devam etti:

"Bazı vatandaşlar katliam için belediyeyi suçluyor, belediye ise kendilerini suçlayan vatandaşların köpek dövüşü yaptırdığını söylüyor. Bu arada olan zavallı köpeklere oluyor. Çöplük alanında onlarca köpek ölümü bekliyor. Biz bulabildiğimiz yavruları getirdik ve Veteriner Tıp Merkezi’nde tedavi altına alınmasını sağladık. Onlar orada yeni sahiplerini bekliyor ama Şereflikoçhisar’daki diğer köpekler ne olacak? Çöplüğün yanında içinde köpek olmayan 10 metrekarelik barınağı olan bir yerde hangi hayvan hakkından söz edilebilir? Biz yetkililerden yardım bekliyoruz."

HABERİ İHBAR KABUL EDİYORUZ

ANKARA Hürriyet’in haberini ihbar kabul ettiklerini söyleyen Ankara İl Çevre ve Orman Müdürü Haluk Özder, "Hayvanlara yönelik itlaflar kesinlikle kabul edilemez. Köpek dövüşleri ise kanunen yasak zaten. Görüntüleri izleyeceğiz ve kimlerin dövüştürdüğünü tespit edeceğiz. Bu kişileri Cumhuriyet Savcılığı’na bildireceğiz. Gereken yapılacaktır kimse merak etmesin" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!