Vahşet panayırının dehşet görüntüleri

Güncelleme Tarihi:

Vahşet panayırının dehşet görüntüleri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2007 00:00

Başkent'in Şereflikoçhisar İlçesi’nde yaşanan köpek katliamından sonra Ankara Hürriyet’in ulaştığı görüntüler, katliamın sadece sokak köpeklerine yönelik olmadığını ortaya çıkardı. Onlarca insanın katıldığı, hatta dövüşen bir köpeğin "koçluğunu" 10 yaşında bir çocuğun yaptığı paralı köpek dövüşleri Şereflikoçhisar-Aksaray arasındaki boş bir arazide yapılıyor.

BAŞKENT’in Şereflikoçhisar ilçesinde yaşanan köpek katliamından sonra Ankara Hürriyet’in ulaştığı görüntüler katliamın sadece sokak köpeklerine yönelik olmadığını gösteriyor. 300’den fazla insanın büyük bir çember oluşturduğu ’vahşet panayırında’ dövüşen köpeklerin kulakları kopuyor, dişleri kırılıyor. Üstelik paralı dövüşlerden birisinde, kanlar içinde kalan bir köpeğin "koç"luğunu 10 yaşlarında bir çocuk yapıyor.

2006 yılı boyunca Şereflikoçhisar-Aksaray arasındaki boş bir arazide yapılan köpek dövüşleri profesyonel kameralarla da görüntüleniyor. Çocukların da yer aldığı kalabalığın arenasında ortalama 10-15 dakika süren dövüşlerde sahipleri, köpeklerinin yanında bağırarak, komut vererek onları kışkırtıyor.

VAHŞETİN KÜÇÜK KOÇU

Köpek dövüşlerinin birinde köpek sahiplerinden biri 10 yaşlarında bir çocuk. Çocuk dövüşen köpeğini çıldırmışçasına kendini yere atarak destekliyor: "Kır oğlum boynunu, salla. Daha kulak kopmadı oğlum. Gırtlak delinmedi daha. Hadi oğlum Türkiye ses duysun" Köpek dövüşünü izleyen vatandaşlar da küçük çocuğun köpeğini ne kadar çok sevdiğinden bahsediyor.

Dövüşlerin birinde ise bir köpek diğerini parçalarken dövüştüren köpek sahibi bile dayanamıyor:

"Tamam, yeter artık. Hayvanı öldürmeyin. Ayırın yeter."

Köpek dövüşleri alkışlarla ve ıslıklarla sürüyor. Ta ki bir köpek kanlar içinde kalıp, ölümcül bir halde dövüşemeyecek duruma gelene kadar.

Şereflikoçhisar’daki katliam haberinden sonra görüntülerin kendilerine ulaştığını söyleyen Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Ramazan Ceylan, "Jandarmanın müdahale etmemesi için Şereflikoçhisar ile Aksaray arasında bir bölgede yapıyorlar" dedi. Şereflikoçhisar’daki köpek katliamının belediyenin yaptığını öne süren Erol Atak’ın da köpek dövüştürenler arasında olduğunu söyleyen Ceylan şöyle konuştu:

"İki şehir arasındaki boş araziyi seçmelerinin nedeni jandarmanın görmesini engellemek. Yollara da tedbir amaçlı insanlar koymuşlar. Jandarma geldiğinde telefonla haber veriyorlar. Dövüşlerde büyük bahisler döndüğünü öğrendik. Aynı adamlar horoz da dövüştürüyorlar. Biz tespit edebildiğimiz insanları savcılığa vereceğiz."

HAYAT TARZI ŞİDDET

Köpek dövüşlerini çocukların yaptırmasının ve izlemesinin ilerleyen yaşlarda sorun olacağını söyleyen ODTÜ Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nebi Sümer durumu şöyle değerlendirdi:

"Bu çocuklar büyük risk altında. En doğal hayat tarzı olarak dövüşü benimsiyorlar. İlerleyen yaşlarda karşılaştıkları sorunları konuşmak yerine kavgayla çözmeyi tercih edeceklerdir. Bundan da önemlisi dövüşler açık bir şekilde hayvan hakları ihlalidir" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!