Belçika'da şişman köpeklere ilaç

Güncelleme Tarihi:

Belçikada şişman köpeklere ilaç
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2007 16:10

Belçika'da hayvanlara yönelik üretim yapan bir ilaç şirketi, "aşırı şişman" köpekler için bir zayıflama ilacını piyasaya sürdü.

Haberin Devamı

"Janssen Pharmaceutica" şirketi, bu ilacın küresel alanda bir ilk oluşturduğunu, ilk aşamada Belçika ve Hollanda'da satışa sunulduğunu bildirdi.

Uzmanlar, "gelişmiş ülkelerde, insanların olduğu gibi hayvanların da aşırı beslenme ve kilo sorunu yaşadığını" ifade ederek, Belçika'daki köpeklerin yüzde 44'ünün "fazla şişman" olduğunu belirtti. Köpeklerde aşırı kilonun yaşamı 22 ay kısalttığı ifade edildi.

Belçika'da evcil hayvanlar için her yıl 330 milyon Euro harcandığı, bunun 264 milyonunun gıda tüketimine gittiği belirtiliyor.

Nüfusu 10 milyon kadar olan Belçika'da 4 milyon 890 bin evcil hayvan bulunduğu, bunun 1 milyon 160 bininin köpek, 1 milyon 780 bininin kedi olduğu, diğerlerinin kuş, tavşan, fare, yılan gibi "evcil hayvanlardan" oluştuğu bildirildi.

Haberin Devamı

İstatistiklere göre, hayvan gıdası tüketiminin son bir yılda yüzde 3 ila 5 arttığını belirten uzmanlar, bu sektörün sürekli büyüdüğünü, ürün kalitesinin arttığını, evcil hayvanların her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını ifade ediyor.

Uzmanlar, küresel boyutta evcil hayvanlar için yılda 40 milyar Euro harcandığını, bu paranın yüzde 75'inin gıda için verildiğini bildirdi.

Brüksel'de bazı mağazalarda kedi ve köpekler için "mankenler" eşliğinde satışa sunulan gömlek, güneş gözlüğü, manto, deri koltuk, diş fırçası, müzik seti gibi "ihtiyaçların" tüketiminde de artış olduğu belirtiliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!