Askeri lojman patlamasında bilirkişi raporu hazırlanamıyor

Güncelleme Tarihi:

Askeri lojman patlamasında bilirkişi raporu hazırlanamıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2007 10:35

Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı Kurtoğlu Lojmanları'nda kazan dairesindeki patlama nedeniyle yarısı çöken ve 8 kişinin hayatını kaybettiği 21 yıllık Şahinkaya Apartmanı projesinin bulunamaması nedeniyle bilirkişi raporu hazırlanamadığı bildirildi.

Haberin Devamı

Soruşturmayı yürüten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, bilirkişi raporu hazırlamak için biri Dicle Üniversitesi (DÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde görevli olmak üzere 2 inşaat mühendisi ile 1 makine mühendisi görevlendirdi.

Bilirkişi raporunu hazırlayacak olan mühendislerin 21 yıllık Şahinkaya Apartmanı'nın projesinin bulunamaması nedeniyle rapor hazırlayamadıkları öğrenildi.

KAPICI CEZAEVİNDE

Patlamanın ardından Şahinkaya Apartmanının kapıcısı Eşref Aydın, “Kazara ölüme sebebiyet vermek” suçundan tutuklanmıştı.

Aydın'ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacağı bildirildi.

5'İ ÇOCUK 8 KİŞİ ÖLDÜ

Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı Kurtoğlu Lojmanları'ndaki Şahinkaya Apartmanı'nın kazan dairesi 11 Aralık 2006 tarihinde sabah saatlerinde patlamış ve binanın yarısı çökmüştü.

Haberin Devamı

Patlamada, Halime Polat (29), Rana Polat (7), Ada Sena Polat (1), Aybüke Nisa Demirbağ (3 aylık), Hatice Demirbağ (52), Ahmet Demirbağ (1), Mustafa Buğra Ünsal (8) ve Gamze Köse yaşamını yitirmiş, 8 kişi de yaralanmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!