Ata’ya ölüm hapını verdiği iddia edilen sanığa beraat

Güncelleme Tarihi:

Ata’ya ölüm hapını verdiği iddia edilen sanığa beraat
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2007 13:14

ADANA’daki otel odasında uyuşturucudan ölen ‘Gelinim olur musun?’ adlı televizyon programı ünlülerinden 24 yaşındaki Ata Türk’e uyuşturucuyu vererek ölümüne neden olduğu iddia edilen 33 yaşındaki Bülent Duran beraat etti. Duran, uyuşturucu kullanmaktan ise 10 ay hapis cezasına mahkum edilirken Ata’ya uyuşturucuyu veren kişinin kim olduğu ise saptanamadı.

Televizyon programının ardından yaşadığı aile içi sıkıntılar yüzünden morali bozuk olduğu öne sürülen Ata Türk, stres atmak için sanatçı arkadaşı Cansever’in annesi Semra Yücel’den izin alması üzerine 17 Eylül 2005’de Adana’ya gitti. Aynı gece Cansever’in menajeri Erhan Arı ile birlikte Cansever’in program yaptığı Adres Bar’a gidip eğlenen Ata, ertesi gün öğleden sonra otel odasında uyuşturucudan ölmüş olarak bulundu. Ata’ya uyuşturucuyu verdiği iddiasıyla tutuklanan ve hakkında Adana 5’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 24 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılan sanatçı menajeri Bülent Duran’ın karar duruşması yapıldı.

‘Uyuşturucu ve uyarıcı madde temin etmek ve kullanmak’ suçundan bir süre tutuklu yargılandıktan sonra tahliye edilen sanık Duran, ölen Ata Türk’ün annesi Semra Yücel ile avukatı karar duruşmasına gelmedi. Duran’ın avukatı Ahmet Kaya, savunmasında, müvekili Duran’ın çete operasyonunda yakalanan bazı kişilerin görgüye dayalı olmayan tanıklıkları sonucu yakalanıp yargılandığını belirtti. Avukat Kaya, “Bu kişiler mahkemede böyle bir görgülerinin olmadığını polisin hazırladığı ifade tutanağına imza attıklarını söylemişlerdir. Ayrıca, olay yerinde bulunan erkek iç çamaşırının DNA testi sonucunda kadın sıvısı lekelerine rastlanmıştır. Bu husus düşündürücüdür. Ata’nın yanında bir bayan olduğu ve geceyi birlikte geçirmiş olmaları kuvvetle muhtemeldir. Ortaya çıkmayan bu kadının uyuşturucuyu Ata’ya verdiğini sanıyoruz” diyerek Duran’ın beraatını istedi.

Yaklaşık 1.5 yıldır yargılanan Duran ise geçtiğimiz celse suçlamayı kabul etmeyerek, “Cansever’in programı bittikten sonra evime giderken menajer Erhan Arı beni arayıp diskoya gitmek istediklerini söyledi. Ben de diskoya gitmediğimi ancak tanıdığım bar olduğunu söyledim. Kendilerini oraya götürdüm. Ben Ata’ya uyuşturucu vermedim” diyerek kendini savunmuştu. Ata’nın annesi Semra Yücel ise talimatla alınan ifadesinde, oğlunun öldürülmüş olabileceğini iddia etmişti.

Mahkeme heyeti, Bülent Duran’a uyuşturucu kullanmaktan 1 yıl hapis cezası verdi. Duruşmadaki iyi hali nedeniyle bu cezası 10 aya düşürüldü. Verilen cezanın infazından fazla cezaevinde tutuklu bulunduğu için Duran bir daha cezaevine girmeyecek. Duran ayrıca, Ata’ya uyuşturucu temin etmekten ise delil yetersizliğinden oy çokluğuyla beraat etti. Bir yıl da denetim süresine tabi tutuldu. Denetim sürecinde uyuşturucudan uzak kalması için tedavi görmesi kararlaştırıldı.
Ata’ya kimin uyuşturucu verdiği saptanamazken otopsisinde kanında ekstacy yapımında kullanılan 1.769.760.0 ng/ml amfetamin, 1955.0 ng/ml opiat türev (eroin) ve 56.0 ng/ml esrar maddesi bulunduğu ve aldığı bu uyuşturucular yüzünden ‘uyuşturucu ve uyarıcı madde entoksikasyonu’ sonucu öldüğü saptanmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!