Putin ve köpeği Merkel’i korkuttu

Güncelleme Tarihi:

Putin ve köpeği Merkel’i korkuttu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2007 00:00

Rusya’nın enerji kaynakları satışı ve sevkıyatında Avrupa’nın güvenebileceği bir partner olup olmadığını yerinde ölçmek için Rusya lideri Vladimir Putin’in konuğu olarak bir günlüğüne Soçi’ye giden Almanya Başbakanı Angela Merkel, aradığını bulamadan ülkesine geri döndü.

Son iki yıldır peşpeşe çıkan enerji krizleri nedeniyle Avrupa zor günler yaşarken, Putin’den "Enerji Güvenlik Senedini" Avrupa’nın hazırladığı biçimiyle imzalanmasını isteyen Merkel, Rusya’yı Soçi’de de ikna edemedi. Merkel, AB dönem başkanı olarak Putin ile görüştüğünü ve tüm Avrupa adına konuştuğunu durmadan hatırlatmasına rağmen, Rusya lideri Putin tam tersi bir tablo çizerek konuğunu tatsız bir duruma düşürdü. Enerji işbirliği tekliflerinde daha da ileriye giden Putin, Merkel’e "Gelin Almanya’da büyük yer altı doğalgaz deposu kuralım. Almanya Rusya’nın Avrupa’daki en büyük distribütörü olsun" önerisini getirdi.

Labrador, Merkel’e soğuk ter döktürdü

SOÇİ’deki zirvede iki lider protokol salonuna girdikleri an önlerinde, Putin’in siyah labradoru Koni belirdi. Merkel bir an duraksadıktan sonra Putin’i takip etmeye devam etti. İki lider fotoğraf çekimi için hazırlanan koltuklara oturduklarında Koni, Merkel’e doğru yavaş yavaş harekete geçti. Korktuğu her halinden belli olan Merkel, Putin’den bir şeyler yapmasını istercesine bakmaya başladı. Koni’yi boynundan tutan Putin "Aslında o kimseyi ısırmaz ama sizi korkuttuğu için ben şimdi onu azarlayacağım" sözleriyle poposuna kibarca vuruverdi. Konuğun kendisinden hoşlanmadığını anlayan köpek, gazetecilere yöneldi. Bakışlarıyla Koni’yi takip eden Merkel, "Bak şimdi gazetecileri yemeye gitti" diye mırıldanıverdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!