Namık Tan Katsav'a güven mektubu sundu

Güncelleme Tarihi:

Namık Tan Katsava güven mektubu sundu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2007 14:25

Türkiye'nin yeni Tel Aviv Büyükelçisi Namık Tan, güven mektubunu İsrail Cumhurbaşkanı Moşe Katsav'a sundu.

Haberin Devamı

Tan, eşi, çocukları ve büyükelçilik mensuplarıyla birlikte sabah saatlerinde İsrail Cumhurbaşkanı Moşe Katsav tarafından kabul edildi.

Tan, güven mektubunu sunduktan sonra eşi, çocukları ve büyükelçilik mensuplarını da Katsav'a tek tek takdim etti ve daha sonra görüşmeye geçildi.

Büyükelçi Tan, Katsav'a Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün selamlarını iletti.

Edinilen bilgiye göre Tan, yaklaşık bir saat süren görüşme sırasında Katsav'a, iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik ve diğer alanlarda mevcut iyi ilişkileri daha da ileri götürmeyi hedeflediğini belirtti. Görüşmede, iki ülke arasında geçen günlerde daha da somutlaşan, enerji koridoru projeleri de dahil, enerjideki işbirliği, Tel Aviv'de bir Kültür merkezi açılması, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun bir süre önceki ziyaretiyle yeniden canlanan Erez sanayi bölgesi başta olmak üzere pek çok konu ele alındı. Özellikle Erez projesiyle de yakından ilgilenen Katsav, konuyla ilgili sorular da yöneltti.

Haberin Devamı

Bölgeyle tarihi bağlarının yanı sıra İsrail ve Filistin'in yakın güvenine sahip bir ülke olarak Türkiye'nin, İsrail-Filistin anlaşmazlığının çözümü konusunda her türlü yardıma hazır olduğunu ve bunu devam ettirme kararlılığında da bulunduğu ileten Büyükelçi Tan, Ermenilerin çeşitli faaliyetleri konusunda İsrail'in bugüne kadar verdiği desteğin devamını da talep etti.

Büyükelçi Tan, İsrail'in AB konusunda Türkiye'ye verdiği destekler için de teşekkür etti ve bu desteğin devamını arzu ettiklerini belirtti.

Tan, İsrail Cumhurbaşkanı'nın Irak ile ilgili sorusu üzerine, Türkiye'nin bu konudaki görüşlerini ve Kuzey Irak'a ilişkin endişelerini, özellikle Kerkük'teki durum ve PKK terörüyle ilgili kaygılarını anlattı ve Türkiye'nin tüm çabalarının, Irak'ta istikrarlı bir siyasi ortamın sağlanmasına yönelik olduğunu ifade etti.

"TÜRKİYE BİZİM İÇİN ÖNEMLİ"

İsrail Cumhurbaşkanı Moşe Katsav da görüşme sırasında Türkiye'nin İsrail için önemli bir ülke olduğunu bildirerek, Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin daha da genişletilmesi ve kapsamlı olması için çalışacaklarını vurguladı.
Katsav, Türkiye'nin AB'ye girmesi için her türlü desteği vereceklerinin altını çizerken, "Umuyoruz ki Türkiye AB üyesi olur, arkasından onu İsrail takip eder" diye konuştu.

Haberin Devamı

Katsav, Büyükelçi Namık Tan'a her konuda destek vereceklerini, bu konuda ellerinden gelen türlü yardımı göstereceklerini de ifade ederek, kendisine yeni görevinde başarılar diledi.

Katsav, Cumhurbaşkanı Sezer, Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Gül'den başlayarak, tüm Türk halkına selam ve sevgi mesajını iletmesini de Tan'dan istedi.

İsrail Cumhurbaşkanı Moşe Katsav, görüşme sırasında Büyükelçi Namık Tan'ın eşi ve çocukları ile de sohbet etti.
Büyükelçi Tan, öğle sıralarında Kudüs'ün King David otelinde diplomatik misyona resepsiyon verecek.

İLK KARŞILAŞMA LİVNİ İLE

Türkiye'nin yeni Tel Aviv Büyükelçisi Namık Tan, İsrail'e dün sabah geldi. İstanbul Atatürk Havalimanında, Davos toplantılarına katılmak için yurt dışına giden İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni ile karşılaşan Tan, Livni ile de sohbet etme imkanını buldu.

Haberin Devamı

Livni, Tan'a, "Bu kadar çabuk karşı karşılaşacağımızı tahmin etmiyordum" dedi ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'e de selamlarını iletti. "Abdullah Gül'e büyük sevgi ve sempatim var. Davos'ta da görüşme imkanını bulacağımı umuyorum" diyen Livni, Tan'a başarılar diledi ve en kısa zamanda İsrail'de yeniden bir araya gelme arzusunu iletti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!