Medyadan, başlıklar…

Güncelleme Tarihi:

Medyadan, başlıklar…
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2007 22:41

Haberin Devamı

(Alıntıların dibinde bir liste bulacaksınız: Hrant Dink’in ölüm haberini, 20 ocak tarihli gazeteler nasıl verdi…)

*

/images/100/0x0/55ea49e5f018fbb8f876363e
Akşam, 15 ocak

Akşam, Başbakan’ın İstanbul trafik sorunu için yaptığı açıklamayı manşet yapmış. ‘Plansız yapılaşma sürdükçe trafik daha da çekilmez hale gelecek’ diyor.

Manşet: 34 DUR 2007


*

Vatan, 15 ocak

Aynı haber. “Erdoğan’ın İstanbul trafiğine çözüm olarak ortaya attığı ‘plaka sınırlaması’na her kesimden tepki var.

Sürmanşet: Metro vardı da binmedik mi?

*

Star, 15 ocak

Fenerbahçe Energie Cottbus adlı dandik bir takımı penaltı atışlarıyla yenerek dandik Antalya Cup’ı kazandı. (Yorum benden...)

Haberin Devamı

Sürmanşet: 100.yılın ilk kupasını Cup’tı

Başlık: F.bahçe’ye 100.yıl Energe’si


*

Şok, 15 ocak

Spot: Kadınlar aklını yitirmiş gibiydi. Biraları içtikten sonra oğulları yaşındaki gençlere adeta saldırdılar.

Başlık: Azgın inek sendromu

(Not: Dikkat ediyorum da ‘azgın boğa sendromu’na tutulan erkeklerin pek çoğu, artık Viagra’ya minnet edecek yaşta. Onun için bu sosyetik modanın adı aslında ‘azgın boğa’ değil ‘azgın öküz sendromu’ olmalı.)


*

Şok, 15 ocak

Ankara’da yapılan Kerkük toplantısını haber yapıyor Şok.

Başlık: KerKÜRK olmuş, kimse giymemiş

(Not: Bana sanki Kerkük, KürKÜRK’ten ziyade KERKÜRT oldu gibi geliyor ya, neyse...)


*

Star, 16 ocak

Haber önemli değil. Başlık: EN BÜYÜKELÇİ ALPTUNA


*

Star, 16 ocak

Serbest Dalış Şampiyonu Derya Can, geçimini Çanakkale Boğazı’nın soğuk sularında midye toplayarak sağlıyor, diye bir haber.

Başlık: Şampiyon midyeci

(Not: İstanbullu olmayanlar bilmeyebilir: Şampiyon, meşnur bir kokoreç ve midye tava büfesinin adının İstanbul’da...)


*

Şok, 16 ocak

Kuzey Koreli (olduğu iddia edilen) bir subayı, bir askerin çıkını tekmelerken gösteren bir fotoğraf.

Bir resimaltı: Yürü dağıtırım beynini (Koreliler’in beyni kıçında zannediyorlar demek ki!) – Nükleer tehdit olarak komşularının başını ağrıtan Kuzey Kore’de insan hakkı diye bir şey yok. Varsa da fotoğrafı çekilemedi.

Muhteşem değil mi?


*
 
Radikal, 17 ocak

Haberin Devamı

Spot: Hisarcıklıoğlu TÜSİAD’ın yaklaşımını eleştirdi. “Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı adaylığına ‘Başbakan olarak devam etsin’ diyerek itiraz tmek, 4 Kasım 2007 seçimlerinde AKP’ye destek vermektir.”

Manşet: TOBB’den Çankaya için ince mesajlar

İnce mi? Bence oldukça kalın!


*

Akşam, 18 ocak

Sabah’ın var gücüyle Doğan Grubu’na saldırdığı şu günlerde, kıçı yememekle beraber, Çukurova Grubu da iki tane çakma derdinde.

Aydın Doğan’ın büyük kızı, Doğan Grubu televizyonlarının patronu Arzuhan Yalçındağ TÜSİAD’a başkan adayı olduğunu açıkladı ya...

Spot: Aydın Doğan’ın büyük kızı Arzuhan, babasının gazetelerinde kendini TÜSİAD’a başkan ilan etti. Bugüne kadar daha çok sosyal sorumluluk projeleri ile tanındı, şimdi patronlar kulübünün başı oluyor.

Haberin Devamı

Manşet: Baba beni TÜSİAD’a gönder

(Not: Bilmeyenler için, Milliyet’in büyük bir ‘sosyal sorumluluk kampanyası’ vardır : ‘Baba Beni Okula Gönder’ diye, ima buna…)


*

Akşam, 18 ocak

Akşam, Doğan Grubu’nun bir patronunun TÜSİAD’a başkan olmasını engellemek için aşağılık iki ‘gerekçe’ ortaya atıyor. (1) Güya bu adaylık TÜSİAD içinde rahatsızlık yaratmış, bazı üyeler ‘Vergi borcu olan bir grup bize nasıl başkan olacak?’ diyorlarmış.  (2) Çünkü yıllardır siyasetten uzak durmaya çalışan TÜSİAD, bir medya patronunun kızını başkan seçerse hükümete karşı ‘duruşunda’ sıkıntı yaşayacakmış.

Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turgut’un yaşı başlığı: Arzulanan TÜSİAD


*

Akşam, 18 ocak

Haberin Devamı

Akşam’ın Dilek Önder’i Sevim Gözay’ın Göz / Eye köşesinin başlığı:

İki penisle kazak örülür mu?


*

Akşam, 18 ocak

Basket maçının sonucu Efes (Türkiye) 91 – Pire Olympiakos (Yunanistan) 72

Başlık: Efes Pire’yi ezdi


*

Şok, 18 ocak

TEM otoyolundaki ‘kamyoncular’ yeni değil. Yani otoyolun kenarında, çalı çırpı dibinde kamyoncularla ‘iş tutan’ hayat kadınları. Ara sıra gazetelerde ‘rezalet’ diye haberi çıkar, ama ‘ticaret’ tıkır tıkır işler...

Bu kez, bir kamyoncuyla bir kadını ‘iş üstünde’ görüntülemişler. Pazarlıktan sonra, bir köprü ayağının arkasına gizlenip iş bitiriyorlar. (Heyecanlanacak bir şey yok, fotoğraf teleyle uzaktan çekilmiş, sadece iki karaltı görülüyor.)

Haberin Devamı

Muamele (artık neyse) 3 dakika sürüyormuş, hediyesi 10 kâğıt.

Şok’un haber başlığı: İndi bindi 10 YTL


*

Takvim, 18 ocak

Spot: İstanbul Pendik sahilinde fuhuş yapan travestiler Robocop timlerini görünce kaçmak istedi. Film gibi kovalamacada 5 travesti ile 1 hayat kadını ele geçirildi. (Bu ‘ele geçirildi’ lafına bayıldım!)

Başlık: Erkeksen kaçma


*

Takvim, 18 ocak

Galatasaray İzmir’de Hertna Berlin’e (Yıldıray’ın golüyle) mağlup olurken futboluyla umut vermedi.

Manşet: HERTHARAFI DÖKÜLÜYOR


*

Star, 19 ocak

Spot: Sylvester Stallone konusu 1915 Ermeni Tehciri olan Musa Dağı romanını film yapmak istiyor ama tepkiden korkuyor.

Manşet: Rambo uç buçuk


*

Şok, 19 ocak

Spot: Zavallı takma vücutlu sert (!) erkek - Silikonlu Rambo’nun şöhreti denize düşünce utanmadan Ermeni soykırımı yalanına sarıldı

Başlık: Hormonlu hıyar


*

Gazeteler, 19 ocak

FB yüzüncü yılında müthiş bir zafer elde etti ve Avrupa’nın en güçlü ekiplerinden Barselona’yı 82-69 yendi.

Takvim başlık: 100 akımızsınız

Radikal: Fener Barça’lamaya devam ediyor


*

Takvim-Saklambaç, 19 ocak

Sufizm’in son üyesi Cem Yılmaz, diyor manşet.

Sufizmi bir tarikat yahut dernek zannediyorlar galiba…


*

Hürriyet, 21 ocak

FB, İstanbul Büyükşehir Belediye’yi 5-0 yendi.

Başlık: Belediye başkanı


* * *


Hrant Dink’in ölümünü 20 ocak tarihli gazeteler nasıl verdi:

TAM SAYFA VERENLER

Akşam : YİNE KANLI SENARYO - Hrant Dink üç kurşunla öldürüldü - Bu kurşunlar Türkiye’ye… Ülkenin en kritik günlerinde İpekçi, Mumcu, Kışlalı’yı katleden karanlık güçler bu kez gazeteci Hrant Dink’i hedef seçti. Şok cinayet Ermeni soykırım yasalarını hazırlayanlara yaradı…

Birgün : KARDEŞİMİZİ VURDULAR

Bugün : BU KURŞUN HEPİMİZE - Türkiye’nin huzuruna musallat olan karanlık eller yine sahnede. Ermeni asıllı gazeteci Hrant Dink, Agos Gazetesi’nin binası önünde 2 kurşunla öldürüldü.

Cumhuriyet : TÜRKİYE’YE KURŞUN

Evrensel : HRANT DİNK ÖLDÜRÜLDÜ - Bu kurşun hepimize

Güneş : KATİL KAMERADA - Ermeni asıllı Türk gazeteci Hrant Dink, gazetesinin önünde öldürüldü. Cinayet saniye saniye kaydedildi - Karanlık eller işbaşında

Hürriyet : KATİL VATAN HAİNİ - Hırant Dink öldürüldü - Hainler yine Türkiye’yi ve demokrasiyi hedef aldı. Ermeni camaatinin gazetesi Agos’un Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink dün gazete binası önünde uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirdi. - Umut kamerada

Milliyet : HRANT DİNK TÜRKİYE’DİR - Demokrasiye, kardeşliğe ve barışa kurşun - Türkiye Ermenilerinin önde gelen ismi, Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink dün gazetesinin önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

Posta : VURULDUK… Aslında bu kurşunlar Türkiye’ye, halkların kardeşliğine, huzura, demokrasiye, özgür düşünceye sıkıldı. Hrant Dink ile birlikte hepimiz yüreğimizden vurulduk.

Radikal : Irkçıların hedefi Hrant Dink üç kurşunla katledildi - ESERİNİZLE GURUR DUYUN - Fikirleri nedeniyle adliyelerde sürünürken Dink’e saldıranlar, hedef gösterenler muradına erdi. Kardeşlik timsali 1954 Malatya doğumlu Dink artık yaşamıyor.
Referans : ‘Evet gözümüz var toprağında bu vatanın. Gözümüz var ama koparım götürmek için değil, en dibine gömülmek için…’ Hrant Dink - HEPİMİZ HRANT’IZ
Sabah : EN BÜYÜK İHANET - Karanlık eller Hrant Dink’i öldürdü - Sağduyusuyla tanınan Ermeni asıllı Türk gazeteci Hrant Dink İstanbul’da dün hain kurşunlara hedef oldu.
Star : YETİŞEMEDİK - Hrant Dink başına gelecekleri iki haftadır yazıyordu. Bugün bunu haber yapacak ‘Yetişin, onu vuracaklar’ diyecektik. Ah, olmadı… Katiller bizden önce davrandı - Bizi Türkiye’nin içine hapsetmek için onu vurdular
Takvim : Gazeteci-yazar Türkiye Ermenisi Hrant Dink, alçak bir suikasta kurban gitti - GÜVERCİNİ VURDULAR - Dink'in Hrant Dink, “Bir güvercinin ruh tedirginliği içindeyim. Ama biliyorum ülkemde insanlar güvercinlere dokunmaz. Tek güvencem bu” demişti... 9 gün sonra öldürüldü. Tüm Türkiye'nin başı sağolsun....

Vakit : Karanlık eller işbaşında - Türkiye’nin huzuruna ve istikrarına kast eden eller…

Vatan : Türkiye’ye daha büyük kötülük yapılamazdı - Erkeni soykırım iddialarının çığ gibi büyüdüğü, AB sürecinin tıkandığı, siyasi atmosferin gerildiği bir dönemde karanlık güçler Hrant Dink’i kurban seçti

Yeni Şafak : HRANTIMIZA KIYDILAR - Türkiye'nin önde gelen aydınlarından gazeteci Hrant Dink karanlık eller tarafından gazetesinin önünde katletildi. Cinayet her kesimden aynı tepkiyle karşılandı: O kurşunlar Türkiye'ye sıkıldı.

Zaman : Bu kurşun Türkiye'ye sıkıldı - Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, menfur bir suikast sonucu hayatını kaybetti. İç barışı hedef alan ve dünyada Türkiye'yi zorda bırakan cinayete tepki yağdı: Karanlık eller Dink'in şahsında Türkiye'ye kurşun sıktı

SÜRMANŞETTEN VERENLER

Tercüman : Bu kurşunlar Türkiye’ye - Hrant Dink AB’de bizden yana çıktı öldürüldü - Ülkeyi kaosa sürüklemek, Kerkük’ten, Kıbrıs’tan kopartmak, Ankara’yı yeni tavize zorlamak isteyen karanlık eller diasporaya kafa tutan Hrant Dink’e 4 kurşun sıktı.

SADECE 3.HABER YAPANLAR

Milli Gazete : Hrant Dink öldürüldü (Manşet : Irak)

Ortadoğu : Hrant Dink öldürüldü (Manşet: AKP’nin düşündüğünü TÜSİAD söylüyor)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!