AİBÜ İİBF Dekanı Yosmaoğlu, hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

AİBÜ İİBF Dekanı Yosmaoğlu, hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2007 20:27

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Yosmaoğlu, hayatını kaybetti.

2004 yılından beri İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Yosmaoğlu, bir süredir mide kanseri tedavisi gördüğü Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde, yaşamını yitirdi.

Yosmaoğlu'nun cenazesinin, 19 Ocak Cuma günü, Ankara Kocatepe Camisi'nde kılınacak namazından ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verileceği bildirildi.

Prof. Dr. Nevzat Yosmaoğlu, Ankara Üniversitesi, Cenevre Üniversitesi ve The Graduate Instute of International Studies'te, iktisat ve hukuk alanında eğitim aldı. Yosmaoğlu, Paris'te de Fikri Haklar eğitimi gördü.

Sekiz yıl uluslararası ekonomik ilişkilerde görev yapan Yosmaoğlu, uluslararası birçok kongre, konferans, diplomatik konferans ve yuvarlak masa toplantılarında Türkiye'yi temsil etti.

Yosmaoğlu, 14 Şubat 1997 tarihinde Abant İzzet Baysal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisadi Gelişme ve Uluslararası İktisat Anabilim Dalında yardımcı doçent, 7 Kasım 1997'de de doçent unvanını aldı, 22 Nisan 2003 tarihinde aynı bölümde profesörlüğe yükseldi.

Nevzat Yosmaoğlu, 28 Ekim 2004 tarihinde dekanlık görevine getirilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!