Yüksel Aytuğ’dan yılın gafları, lafları, safları

Güncelleme Tarihi:

Yüksel Aytuğ’dan yılın gafları, lafları, safları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2007 13:44

Önce link vereyim, haksızlık olmasın: Yılın gafları, lafları, safları

Star Avı'ndan inciler

atv'nin yarışması Star Avı'nda jüri üyeleri arasındaki konuşmalar izleyenlerin ağızlarını bir karış açık bırakacak cinstendi.

Erol Köse: Deniz Hanım travestilerin Beyoğlu'nda gittikleri kulüplerde giyilen ayakkabılardan giymiş.

HürriyetDeniz Seki: Aaa! Ayıp ediyorsun!

Erol Köse: Ben öyle desem de siz inanmayın sayın seyirciler. Deniz Hanım bir dünya starına yaraşır şeyler giyiyor.

Deniz Seki:
İyi kıvırdın valla. Buyrun Asena Hanım... Ben zaten jürilerde master yapıyorum. Bu son artık.

Erol Köse: Master başka anlama da gelir Deniz Hanım!

Ercan Saatçi: Şimdi gruplara geçsek? Erol Köse: Vaay, üzerine bir de grup ha?

Deniz Seki: Adamın aklı başka bir şeye çalışmıyor ki...

*

Alanson'dan kaşar gafı

Beyaz Show'a bu yıl Mazhar Alanson'un “kaşar” gafı damgasını vurdu. Beyaz, bir izleyiciye “Yaşınız kaç?” diye sorunca, karşıdan “Kırkbir” yanıtı geldi. Konuklardan Mazhar Alanson, “Kaşar” deyince, gafı örtmek Beyaz'a düştü: “Mazhar Ağabey kaçar diyor. Yani izleyiciye iyi davranmazsan kaçar demek istiyor!

*

HürriyetAğızlarından bal damlayanlar...

Beyaz Show'daki şu muhabbet de unutulacak gibi değildi:

BEYAZ: Bu ekibin bir araya gelmesi çok iyi oldu.

METİN ŞENTÜRK: Vallahi hep böyle bir arada kalabiliriz.

BEYAZ: Ah bir de şu seyirciler olmasaydı...

TUĞBA ÖZAY:
Eee? Ben tek kadın olarak ne yapacağım aranızda?

BEYAZ: Biz işçi arılar oluruz, sen de... (Kahkahalar...)

BÜLENT SERTTAŞ: Evet ya, sen şey olursun, kraliçe arı, ana kraliçe...

BEYAZ: Düşünsene, biz üç erkek arı kafayı çekmiş kovanın kapısını yumrukluyoruz: “Açsana kadın şu kapıyı, bal yaptım, balımı bırakıp gideceğim...”

TUĞBA ÖZAY:
Açmazmışım mesela kapıyı... Siz birbirinizi sokarmışsınız!..

*

HürriyetKilidi açmak zor olunca

Stüdyo 4 programında konuk Haydar Dümen'di. Söz dönüp, dolaşıp vajinusmus hastalığına geldi. Muhabbet, bilimsellikten uzak ama evlere şenlikti:

SERAY SEVER:
Peki bu vajinusmus'ta erkeklerin hiç mi suçu yok?

ALİ ATIF BİR:
Evet ya, vajiniusmus'u biliyoruz. peki ya öbürüsmus?

HAYDAR DÜMEN:
Tabii şimdi biz bu konuyu burada pek açamıyoruz.

SAVAŞ AY:
Açamayız tabii hocam. Adı üstünde vajinusmus. Sıkışıyor, kilitleniyor bir yerde...

*

Hoca'dan kendi kalesine goller

HürriyetDaha önce evlilik arifesinde üç gol atan Galatasaraylı Ümit Karan'a “Hepsini bu gece attın, yarın gece ne yapacaksın?” diyen ve büyük tepki alan Erman Toroğlu bu kez de Konyasporlu Murat Hacıoğlu'na “gönderme” yaptı. Toroğlu, Maraton programında Murat Hacıoğlu için “Böyle oynayacaksa, gitsin hanımıyla minyatür kale oynasın” dedi. Deneyimli yorumcu daha sonra da, “Yani diyorum ki, evlerinin salonunda birer kale kursunlar, karşılıklı maç yapsınlar” diyerek, zevahiri kurtarmaya çalıştı.

Ama Erman Hoca'nın bu yılki icraatları bununla sınırlı değildi. Bir seferinde de Şansal Büyüka, pastırma yemenin keyifli olduğunu ama kokusunun günlerce insanın üzerinden çıkmadığını söyleyince, Toroğlu işi biraz daha ileriye götürüp, “En çok da tuvaletler kokuyor. Ama pastırmanın kilosu 44 lira. Yedim mi tuvalette de havamı atarım hocam” deyiverdi.

Toroğlu'nun “Ben kodu mu oturtan genelkurmay başkanı isterim” sözleri de uzun süre tartışma konusu olmuştu.

*

HürriyetDemet'ten Hülya'ya müthiş gol

Pişti'de haftanın ağırlıklı konusu Aliye dizisiydi. Reha Muhtar, diziden söz ederken, “Aliye'nin kocası başka bir kadından çocuk yaptı” deyip, göz ucuyla da Hülya Avşar'a bakıyordu. Avşar, pası aldı ve konuşmaya başladı: “Evet, gerçekten de Aliye'nin öyküsüyle benimki arasında büyük benzerlikler var. Hatta bana 'Senin hayatını film yapalım' dediler. Ben de 'Çekiliyor ya zaten' dedim.” Reha Muhtar ise iki öykünün paralelliği üzerine vurgu yapmaya devam edip, “Bu durumda o hamile kalan kadın Feraye Hanım oluyor, değil mi?” diye sordu. Avşar soruya kaçamak bir yanıt verirken, gecenin bombasını ise Demet Akbağ patlattı: “Hülya'cığım, Aliye sezon finali yaptı. Siz final yapmayı düşünüyor musunuz?

*

Ekranda Ümit'siz vakalar

Ümit Aktan, Fransa-İsviçre maçı öncesinde Ribery'den bahsediyor. O sırada Fransız futbolcunun soyunma odasından çıkışı ekrana geliyor. Ümit Aktan, kendine özgü benzetmelerinden birini yapıyor: “... an, değneği hazırla!..

HürriyetÜmit Aktan, Kanal 1'de yayınlanan Kupa da Kupa programındaki maç önü değerlendirmesi sırasında da ilginç bir benzetme yapıyor: “Dünya Kupası, kaşarların turnuvasıdır. Yani deneyimi fazla olan futbolcuların ön plana çıktığı bir turnuvadır.

Ümit Aktan ile spor yazarı Halil Özer arasındaki canlı yayın sohbeti ise hâlâ Kupanın En Güzel Golleri arasında gösteriliyor:

ÜMİT AKTAN: Halil, Avustralya-Japonya maçını izledin. Bize yorumlar mısın, nasıl geçti karşılaşma?

HALİL ÖZER: (Biraz mahcup) Ümit Ağabey, vallahi ben trendeyim. Maçı izlemedim. İtalya-Gana maçına gidiyorum.

*

Ve Muhtar'ın gaf serisi

HürriyetPişti programında Yaşlılar Olimpiyatı görüntüleri ekrana geldi. Reha Muhtar bu görüntüler üzerine, “Haydi hep beraber yaşlılar için bir şarkı söyleyelim” dedi. Ama seçtiği şarkı “Dönülmez akşamın ufkundayım, vakit çok geç. Bu son fasıldır ey ömrüm, nasıl geçersen geç” olunca, tüm Pişti'ciler adeta gülmekten yerlere serildi. Daha sonra Beyaz'ın yerinde müdahalesiyle hep birlikte “İkinci bahar yaşıyor ömrüm”ü söylediler.

Bir başka Pişti gecesinde “en önemli” gündem maddesi, Çin'den ithal, cinsel gücü arttıran, bakterileri öldüren özel erkek külotuydu. Mucize donun mucizevi yanlarının “enine boyuna” konuşulduğu programda Reha Muhtar'ın tartışmaya son noktayı koyan sözleri ise son derece ilginçti: “Bu don bakterileri öldürüyor ama şeyi canlandırıyor!..

*

...Ve bunları da gördük, duyduk!

- “Aslan aldım kocamı yesin diye. Arabada aslanı emziriyordum. Gören polisler hemen geç diyorlardı. Pardon, kocamı emziriyordum, aslan yan koltukta oturuyordu.” (Ahu Tuğba'nın Beyaz Show'daki sözleri...)

- atv'deki Kadınlar ve Erkekler programında Erman Toroğlu ile Nazlı Ilıcak arasında şu ilginç diyalog yaşandı:

N. ILICAK: Horoz ölür, gözü çöplükte kalır!..
E. TOROĞLU: Horozu öldüren ne peki?
N. ILICAK: Kuş gribidir belki...
E. TOROĞLU: Peki adamın kuşu niye grip olur? Tavuk griptir de ondan bulaşmıştır.

- Dans Eder misin yarışmasında Huysuz Virjin, uzun gelen bir giysi aksesuarını şu sözlerle yorumladı: “Alın şunu omzumdan... Ne o öyle zenciyle seks yapar gibi?

- atv Ana Haber Bülteni'nde gıda teröristlerini dizi haber yapan muhabir, merdivenaltı üretimi yapan şam tatlısı imalatçısına sordu: “Bu ürünler hijyenik mi?” Adam pişkin pişkin yanıt verdi: “Hijyenik değil ama temiz yapıyoruz!..

- Kanal 1'deki Kırmızı Günler programında Astrolog Serdar Hasgüler, izleyicilerin burç haritasını çıkartıyordu. Bir kadın izleyiciye şöyle dedi: “İlişkinizde kritik bir dönem başlıyor. Eşinizle ilişkinizde sertleşme olabilir!

- Ümit Aktan, Kanal 1'deki Kupa da Kupa programında ilginç benzetmeleriyle turnuvayı şenlendirdi. Aktan oğlunu ilk 11'de oynatan Hırvat teknik direktörü “benzetti”: “Hırvatistan Babalar Günü'nde az daha babalara geliyordu!

- Son Ütücü'de Armağan Çağlayan, Ferhat Güzel'i Ünlüler Çiftliği sırasında Hilal Cebeci'ye kur yapmakla itham ediyordu. Güzel, “O zamanlar şartlar öyleydi” deyince, Armağan bombayı patlattı: “Ne yani? O zaman abaza mıydın?

- Ümit Aktan, Kanal 1'deki Kupa da Kupa programında Hollandalı Cocu ve Brezilyalı Kaka'nın isimlerinden yola çıkarak müthiş bir benzetme yaptı: “Dün Hollanda elenince kupanın kokusu gitti. Bakalım kakası ne yapacak?

- İbrahim Tatlıses, atv'deki programında canlı yayın heyecanıyla yine farkında olmadan bir çam devirdi. Tatlıses aynen şöyle dedi: “Bu Bodrum'da en çok kadınlar ve erkekler aşık oluyor. Ben bir türlü aşık olamıyorum vallahi!..

* tv8'de Chelsea - Liverpool maçını anlatan spiker Fikret Engin şöyle dedi: “Sayın seyirciler, Liverpool 1990'den beri İtalya'da şampiyon olamıyor!” (Eh olamaz tabii, çünkü Liverpool, İngiltere Premier Ligi'nde mücadele ediyor. )

Hürriyet* Radyo N101'den bir diyalog:

CEM CEMİNAY: Göğüslerindeki silikonları çıkarmışsın.
ASENA: Ben silikonları 11 yıl önce çıkardım.
CEMİNAY: Görebilir miyim?
ASENA: Ver 100 dolar!
CEMİNAY: 100 dolarım yok. 50 dolar vereyim birini göster.

- Hüsnü Şenlendirici konuk olduğu Makina'da, “Benim 25 yıldır elimde tuttuğum bir aletim var” deyince Okan Bayülgen'in yüzünü hınzır bir gülümseme kapladı: “Evet var, hem de altın kaplama...

- Kanal D'de Seda Sayan'ın sunduğu Sabahların Sultanı programına telefon bağlantısıyla katılıp, görüş bildiren kadın esnaf, canlı yayında heyecanlanıp, şöyle dedi: “Ben yalnız çalışmıyorum. Erkek ortaklarım da var. Zaten eşim de erkek!..

*

İşte Yılın ‘en’leri

Yılın komedi karakteri: Gaffur
Yılın en tartışmalı dizi karakteri: Şehrazat
Yılın repliği: “Beni sevmiyor musun?”
Yılın reklam sloganı: “Ver coşkuyu, ver coşkuyu!”
Yılın pazarlığı: “300 bin dolar, bir gece daha?..”
Yılın skandalı: Çocuk kanalı Jojo TV'- de erotik film yayınlanması
Yılın en “in” mekanı: Hayrola Çay Bahçesi
Yılın polemiği: Diva, Popstar'ın canlı yayınında yellendi mi, yellenmedi mi?
Yılın televizyon mağduru: Canlı yayında anadan üryan kalan Tikli Hilmi
Yılın televizyon mağduresi: Canlı yayında köpek tacizine uğrayan Billur Kalkavan
Yılın ekran kazası: Manken adaylarına özenen Pakize Suda'nın podyumda kapaklanması
Yılın faciası: Objektif programı yapımcısı Kadir Çelik'in, zehirli varillerle ilgili araştırma yapmak üzere gittiği Dilovası'nda Belediye Başkanı Musa Kahraman'dan tükürük ve tokat yemesi
Yılın illallahları: Semra Kaynana-Sinem, Tülin-Caner, Ahu-Meriç, Ozan-Yeşim
Yılın iftirası: Bülent Ersoy'un CHP Lideri Baykal'ı “Yasaklılığımı kaldırmak için benden para istedi” diye itham edip, mahkeme tarafından tazminat ödemeye mahkum edilmesi
Yılın ihtirası: Erol Köse'nin Star Avı yarışmasının canlı yayınında Gülşen'le birlikte olduğunu itiraf etmesi. Erol Köse'nin daha sonra karısına dönmesi. Gülşen'in Reha Muhtar'a dümen kırması ve en sonunda Gülşen ile Reha Muhtar'ın da ayrılması.
Yılın milli davası: Survivor Türkiye- Yunanistan
Yılın kıvırtması: Oryantal Star
Yılın ayartması: Popstar Alaturka'da Diva- Armağan aşkı
Yılın dayatması: TRT'nin her cumartesi aynı saatte aynı belgeseli yayına vermesi
Yılın abartması: Fear Factor'de yarışmacıların keçi memesinden süt emip, bardağa boşaltması
Yılın ekran rengi: Kurdele sarısı...

*

Yılın Bomba Lafı

Star TV'de yayınlanan Lütfen Bu Konuya Girmeyelim'den bir diyalog:

SABA TÜMER: Hani bir şarkıcı vardı, Benim Balonlarım Vardı şarkısını söyleyen. Ne oldu o? Öldü galiba değil mi?
PAKİZE SUDA: Ay bilmiyorum. Eğer bizi izliyorsa çok ayıp oldu vallahi!

*

Yılın Bomba Gafı

Bütün bir yıl boyunca renkli jüri üyeliğiyle adından söz ettiren Bülent Ersoy, Popstar Alaturka'da aşk hayatındaki şanssızlığından yakınırken şöyle dedi: “Bende ses var görüntü yok. İcraat yok yani bende... Beni gören 'Aa, bu çok büyük motor' diyor...”

*

Yüksel AYTUĞ’a gıyaben teşekkürlerimle... 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!