Temelli cazibe merkezi oluyor

Güncelleme Tarihi:

Temelli cazibe merkezi oluyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2007 00:00

Temelli Belediye Başkanı Alattin Türkoğlu, ilçenin Büyükşehir’e bağlanmasından sonra büyük bir gelişim kaydettiğini belirterek, "Temelli artık Ankara’nın Çayyolu niteliğinde bir cazibe merkezi haline gelmiştir" dedi.

TEMELLİ Belediye Başkanı Alaattin Türkoğlu, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlandıktan sonra beldenin Ankara ile bütünleştiğini söyledi. Konut ve sanayi alanında 1 milyon 600 bin nüfusa hitap edecek planlamanın yapıldığını söyleyen Türkoğlu, "Temelli artık Ankara’nın Çayyolu niteliğinde bir cazibe merkezi haline gelmiştir" dedi. Polatlı Müteahhitler Derneği Başkanı Salih Yılmaz, Temelli Belediye Başkanı Alaattin Türkoğlu’nu ziyaret ederek, gelişmekte olan bölgenin kentsel yapılaşmasına ilişkin görüş alış verişinde bulundu.

YÜZ BİN İSTİHDAM Türkoğlu, Başkent Organize Sanayi Bölgesi, Ankara Sanayi Odası bünyesindeki Organize Sanayi Bölgesi ile 3 OSB’nin kurulduğuna dikkat çekerek, "Sadece Başkent Organize Sanayi bölgesinde yüz adet fabrika çalışmaya başlayacak. Şu an için 25 fabrika çalışır durumda. Ankara Sanayi Odası’nın Organize Sanayi Bölgesi ise altyapısını tamamlamak üzere. Üç tane Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışacak olan insan sayısı yüz bini bulacak. Ve biz belediye olarak Büyükşehir Belediye Meclisi’nde aldığımız kararları bölgedeki yoğun nüfus yerleşimini göz önüne alarak yapıyoruz, bununla ilgili tüm imar planları tamamlandı" dedi.

DOĞALGAZ GELİYOR Başkan Türkoğlu, toplu konutlar ve sanayi için altyapıyı bitirdiklerini, önümüzdeki yıl doğalgaz kullanımına başlayacaklarını belirterek, Temelli’nin gelecek 10 yılda başkentin en gözde yerleşim birimlerinden birisi haline geleceğini söyledi.

TOKİ TARTIŞILDI Polatlı Müteahhitler Derneği Başkanı Salih Yılmaz, TOKİ tarafından yapılan konutların müteahhitlik sektörünü olumsuz etkilediğini belirtti. Devletin konutta tekelleşmeye doğru gittiğini belirten Yılmaz, "Biz her platformda bunu dile getiriyoruz. TOKİ, sosyal konut yapan kurum olmaktan çıktı ve işin ticaretini yapmaya başladı. Polatlı’da bin 200 konutun yarısını yaptı, yarısı da ihale aşamasına geliyor. TOKİ arsaya para vermiyor, harç parası ödemiyor, yapı denetimin dışında kalıyor. Dolayısıyla biz müteahhit olarak rekabet edemiyoruz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!