Merkel, "İsrail - Filistin diyaloğu, barış süreci için tek şans"

Güncelleme Tarihi:

Merkel, İsrail - Filistin diyaloğu, barış süreci için tek şans
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2007 22:24

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İsrail ile Filistin arasında diyaloğun yeniden başlamasının, Ortadoğu barış sürecini canlandıracak “tek” şans olduğunu söyledi.

Alman ZDF Televizyonu'nda bu gece konuşan Angela Merkel, “İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile Filistin lideri Mahmut Abbas arasındaki diyaloğu gözönünde tutarsak, barış sürecinin ilerletilebileceğini söyleyebiliriz” dedi.

Olmert ve Abbas, 23 Aralık'ta biraraya gelmiş ve yeniden buluşarak “siyasi süreci ilerletebilmek amacıyla diyalog başlatmayı” kararlaştırmışlardı.

Bu ayın başında AB dönem başkanlığını devralan Almanya; ABD, AB, Rusya ve BM'nin oluşturduğu Ortadoğu Dörtlüsünün İsrail-Filistin sorununun çözümü için yeniden devreye sokulmasını, başkanlık döneminin öncelikli konularından biri olarak görüyor.

Merkel, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın gelecek hafta sonunda Ortadoğu'ya gideceğini hatırlatarak, “Ortadoğu Dörtlüsünün ne yapabileceğini o ziyaretten sonra görebileceğiz” diye konuştu.

Avrupalı bir diplomata göre Dörtlü, ocak ayı sonunda Paris'te Uluslararası Lübnan Konferansı sırasında bakanlar seviyesinde toplanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!