Saddam'ın idam taklidi çocukları öldürdü

Güncelleme Tarihi:

Saddamın idam taklidi çocukları öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2007 12:09

Devrik Irak lideri Saddam Hüseyin'in televizyonlarda defalarca gösterilen idam cezasını infaz görüntüleri, çocukları derinden etkiledi. İdamı "oyun zanneden" Pakistan ve ABD'de iki çocuk, infaz sahnelerini taklit edince canlarından oldular. Hindistan'da ise bir genç kız, Saddam'ın idamına tepki için kendini ipe çekti.

Haberin Devamı

Hindistan'da 15 yaşındaki bir kız Saddam Hüseyin'in idamına tepki olarak kendini astı. Kızın babası Manmohan Karmakar, telefonla AFP'ye yaptığı açıklamada, Moon Moon adındaki kızının Saddam'ın idam görüntülerini izlerken derinden etkilendiğini söyledi.

Babası, "Bir vatanseveri astıklarını söyleyip duruyordu. Saddam'ın infaz sırasında duyduğu acıyı hissetmek istediğini söylediğinde kendisini pek ciddiye almamıştık. İnfaz görüntülerini tekrar tekrar izledi ve idamı protesto için cumartesi ve pazar günü hiçbir şey yemedi" diye anlattı.

Polis, genç kızın kendini tavandaki vantilatöre astığını ve cesedinin çarşamba sabahı bulunduğunu bildirdi.

Saddam Hüseyin'in idam görüntülerini taklit etmeye kalkan biri ABD'de, diğeri Pakistan'da iki çocuk yaşamlarını yitirdi.

Haberin Devamı

ABD'Lİ VE PAKİSTANLI İKİ ÇOCUK İDAMI OYUN SANDI

ABD'de yayımlanan Houston Chronicle gazetesinin haberine göre, 10 yaşındaki erkek çocuğu TV'de gördüğü idam sahnesini karyolasının başında taklit etti. Yılbaşı akşamı boynuna ip dolayarak kendini karyolasına asan çocuk hayatını kaybetti.

Pakistan'da da 9 yaşında bir erkek çocuğu Saddam'ın ölümünü taklit etmeye kalktı. Çocuk, 10 yaşındaki ablasının yardımıyla tavandaki vantilatöre bağladığı urganın ucunu boynuna dolayıp, "Saddam gibi yapmaya kalkınca" hayatını kaybetti.

Saddam'ın idam görüntüleri, TV'lerde tekrar tekrar gösterilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!