Pitbull'lu köpek dövüşü

Güncelleme Tarihi:

Pitbulllu köpek dövüşü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2007 13:27

ANTALYA'nın Muratpaşa Mahallesi'nde Pitbull cinsi köpek besleyen gençler, ‘zevk için' dövüşler düzenlerken hayvanlar birbirlerini öldüresiye yaralıyor.

Arazide dövüştürülen köpeklerin bu üzücü görüntüsü, bir hayvansever tarafından görüntülendi. İki köpek sahibi, gülerek geldikleri arazide, besledikleri köpekleri tasmalarını çekerek hırslandırdı. Çevredeki seyircilerin gülüşleri arasında birbirine saldıran köpekler, dakikalarda ve kuvvetsiz kalıncaya kadar birbirini ısırıp kanlar içinde kaldı. Pitbull dövüşünü küçük çocuklar da seyretti. Kentin göbeğindeki bu vahşi görüntüleri izleyenler, “Bu kadarına da pes” demekten kendilerini alamadı.

Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Antalya Şubesi Başkanı Sevda Kıraç, bu görüntüleri vahşet olarak nitelendirirken “Kötü, kendini bilmez insanların elinde bu köpeklerin bir tabancadan farkı yok” dedi. Köpek dövüşlerinde büyük paralar döndüğünü anlatan Kıraç, “Biz herhangi bir ihbar gelmesi durumunda hemen müdahale ediyor ve ilgili mercilere durumu bildiriyoruz” diye konuştu.

Köpek dövüştürenler hakkında hayvan başına 1250 YTL ceza kesildiğini hatırlatan Kıraç, şöyle devam etti:

“En büyük sorun, bu konuda yeterli ihbar gelmemesi. Valiliğimiz ve Çevre İl Müdürlüğümüz hayvan dövüştürülmesi konusunda çok hassas. İhbar geldiği zaman anında müdahale ediliyor. Eskişehir'de bir eşeğin gözünü bıçaklayan kişiye 3 bin 500 YTL ceza verildi. Örnek olması açısından cezaların hayata geçirilmesi gerekiyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!