İstanbul'daki tüm mezarlıklar bakıma alındı

Güncelleme Tarihi:

İstanbuldaki tüm mezarlıklar bakıma alındı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2007 15:20

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), ziyaretçilerin vefat eden yakınlarını rahat ziyaret edebilmeleri için tüm mezarlıkları bakıma aldı.

İBB’den yapılan yazılı açıklamada, İstanbul genelindeki tüm mezarlıkların bitkilendirileceği, giriş kapılarının yapılacağı ve mezar aralarındaki yolların açılacağı bildirildi. Mezar üstlerine mevsim çiçeklerinin ekileceğinin ve çimlendirme yapılacağının da belirtildiği açıklamada, şehir içinde bulunan 156 mezarlıkta başlatılan çalışmaların 40 trilyona mal olacağı ve 2 yıl içinde tamamlanmasının hedeflendiği kaydedildi.

Açıklamada, mezarlara dekoratif amaçlı çiçek ekimine başlandığı ve bazı mezar taşlarının da çakıl taşları ile süsleneceği ifade edildi. Bakım kapsamında ilk etapta Ümraniye, Kocatepe, Karacaahmet, Küçükyalı, Soğanlı, Hastan, Kulaksız, Merkezefendi, Yeni Topkapı, Emirgan, Eyüp mezarlıkları rehabilite edilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, her mezarlığı cennet bahçesi haline getireceklerini beliterek, “Vatandaşlar yakınlarını ziyaret ettiklerinde rahatsız olmayacaklar. Dualarını huzur içinde okuyacaklar. Mezarlar, mevsimine göre çiçeklendirilecek, bitki örtüsü ile kaplanacak” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!