Yola çıkacaklar buz ve sise dikkat etsin

Orta ve doğu bölgelerde soğuklar sürüyor. Haftasonunda Doğu Anadolu’da ve Karadeniz’de kar yağışları görülebilecek. Yılın son günü bu yağışların büyük kısmı kesilecek.

Yılı bitiriyoruz, bayram da geliyor. Doğal olarak havaları soracaksınız, söyleyeyim. Orta ve doğu bölgelerde soğuklar sürüyor. Bu haftasonunda Doğu Anadolu’da ve Karadeniz’de kar yağışları görülebilecek ama yılın son günü, eş zamanlı olarak bayramın ilk günü ile beraber bu yağışların büyük kısmı kesilecek. 1 Ocak 2007’de ise orta ve batı bölgelerde 2-3 günlüğüne ısınma bekliyoruz. Yola çıkacaklar tabii bu akşam ya da yarın harekete geçecekler, buzlanma ihtimaline karşı dikkat diyoruz. Sis de bekliyoruz, buzlanmanın yanında görüşü düşüren sis de artı bir tehlike oluşturacaktır. Doğu’da dondurucu gece soğukları var, Doğu Anadolu’da neredeyse eksi 30 derecelere geriliyor, İç Anadolu’da da eksi 15 dereceler ölçülüyor. Aslında bu uyarı yalnızca yola çıkacaklar için değil, iç ve doğu bölgelerde yaşayan herkese mümkün mertebe zorunlu değilseniz dışarı çıkmamanızda fayda var diyoruz.

Biz tüm mutlu-keyifli günlerimizi tatsızlaştırmayı başarabilen nadir milletlerdeniz. Bayramlar, yılbaşları, düğünler, şampiyonluklar, hepsinde de kayıplarımız var. Bu tür zamanları cenk ortamı, meydan muharebeleriyle karıştıranlarımızın maalesef sayısı hayli fazla.

Hava koşulları ne olursa olsun, yeni yıla neticede kış günleri içerisinde giriliyor. bu nedenle birçok kişinin hem bayram ziyaretleri, hem de eğlenmek için dışarı çıkacağını, dikkatli dikkatsiz herkesin trafikte olacağını düşünüyorum. Bir de alkol var, şişedeki gibi durmayan! İnsanların mutlu günlerini sarhoş olana kadar içerek geçirmelerini eskiden beri anlayamamışımdır. Mutluluğun bir "anlık", bir de "hatırda kalan" boyutuyla zevki var. Hatırda kalan kısmı bu durumda iptal oluyor. Bir de ne yaptığını hatırlayamayacak, belki de taşkınlıklar yapacak insanların sayısının her zamankinin yüzlerce katı olacağını hesaba katın. Son olarak oluşacak tartışma, kavgalar bir yana trafik kazaları. Lütfen mümkün mertebe alkol almamaya ya da az almaya bakın. Alkollü olarak direksiyon başına ise kesinlikle geçmeyin, hem sis ihtimali de var.

Yola çıkanlar, lütfen dikkatli olun, trafik kurallarına uyalım. Araçlarımızda, şehir dışı ve kış koşulları için gerekli donanım muhakkak olsun, bakımlarımız tam olsun. Kazalar geçirmek ve mutsuzluklar yaşamak yerine bırakın gideceğiniz yere biraz geç varın.

Herkese mutlu yıllar ve mutlu bayramlar...
Yazarın Tüm Yazıları