Yılın fotoğraflarında iki Türk

Güncelleme Tarihi:

Yılın fotoğraflarında iki Türk
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2006 00:00

Almanya’da yayınlanan haftalık gazetelerden "Bild am Sonntag"ın "2006’nın fotoğrafları" arasında Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Almanya Başbakanı Angela Merkel’i omuzlarından kavradığı fotoğrafı ile Papa 16. Benedikt’in Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ile birlikte verdiği poz da yer aldı.

Dünya Futbol Şampiyonası’nı konu alan "Almanya: Bir Yaz Masalı" adlı filmin yönetmeni Sönke Wortmann’ın seçtiği fotoğraflar arasında, ABD Başkanı George W. Bush’un Başbakan Merkel’e masaj yaparken, Başbakan Erdoğan’ın 29 Kasım’da Riga’da yapılan NATO zirvesinde Merkel’i omuzundan tutarken çekilmiş fotoğraflara da yer verildi.

İmtiyazlı ortaklığa rağmen

/images/100/0x0/55eb47e3f018fbb8f8b70899
Yılın fotoğrafları arasında yer alan bu resmin altında "Başbakan Angela Merkel Türkiye’ye tam üyelik yerine ’imtiyazlı ortaklık’ verilmesini tercih ettiği halde Başbakan Erdoğan’la iyi anlaşıyor" yazıyor. Resimaltı şöyle devam ediyor: "Büyük sembolik gücü olan bir fotoğraf. Angela Merkel ve Tayyip Erdoğan. Politikacıların resim çektirmeleri tamamen senaryodur. Ama bu fotoğraf tıpkı iki dostun buluşmasını gösterir gibi. Başbakan Merkel’in, Türkiye’nin AB’ye tam üyeliği konusundaki tutumu çok açık. Buna rağmen insan bu fotoğrafa baktığında müzakerelerin başarılı sonuçlanacağına inanıyor."

Katolik dünyasının ruhani önderi Papa 16. Benedikt’in kasım ayı sonunda Türkiye’ye yaptığı resmi ziyaret sırasında Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ile birlikte elele çekilmiş resmi de 2006 yılının fotoğrafları arasında yer aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!