İslam’da kadının seks ihtiyacı konuşulmuyor

Güncelleme Tarihi:

İslam’da kadının seks ihtiyacı konuşulmuyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2006 00:00

Kahire’de Doğan Haber Ajansı’na konuşan Mısırlı kadın seksolog Heba Kotb, şimdiye kadar İslam’da kadının seks ihtiyacının konuşulmadığını belirterek, "Kuran, erkeklerin birleşme halinde sadece kendilerini tatmin etmemesini, kadınların da zevk almasını sağlamasını emrediyor" dedi.

MISIRLI seksolog Heba Kotb, kendisine başvuranların her türlü cinsel sorununa çözüm bulmaya çalıştığını, kadınların en çok orgazm güçlüğü, erkeklerin ise erken boşalma sorunlarıyla kendisine geldiklerini söyledi. Kotb, İslam dünyasında kadınların seks sorunlarının bir tabu olarak kalmasının yanlış olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Allah, Kuran’da emrediyor. Erkeklerin birleşme halinde sadece kendilerini tatmin etmemesini, kadınların da zevk almasını sağlamasını emrediyor. Peygamberimizin de bu konuda önemli hadisleri var. Sahabelerin verdiği nasihatlar var. Şimdiye kadar müslümanlar bu konuda konuşmadı, İslam’da kadının seks ihtiyacı tartışılmadı. İslam’ın emrettiği namaz kılmak, oruç tutmak, hacca gitmek üzerinde duruldu. Ben İslam ile seks ilişkisini kurdum ve tartışmaya açtım."

TÜRKLERİN İLGİSİ YOĞUN

Dünyanın her yerinden kendisine e-mail yoluyla sorular geldiğini anlatan Mısırlı seksolog, Türk kadınlarından da çok sayıda elektronik posta geldiğini ifade etti. Tüm dünyadan gelen sorunların birbirine benzediğini belirten Kotb, Türkiye’den daha çok yeni evlenecek ama ailesiyle iletişim kuramayan gençlerden ve uzun yıllardır evli olan ama cinsel açıdan tatmin olamayan kadınlardan e-posta aldığını kaydetti.

Mısır’daki El-Mihvar televizyon kanalında da canlı olarak cinsel sorulara cevap veren Kotb, tehditler aldığı yönündeki haberlerin doğru olmadığını, hatta bazı programlara din adamlarıyla birlikte çıktığını söyledi. Yine televizyonda yayınlanan ve bazı şeyhlerin dini konularda fetva verdiği ’Alo Fetva’ programında bile seks konusu olunca sözün kendisine bırakıldığını anlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!