Doğum gününde kazada ağır yaralandı

Güncelleme Tarihi:

Doğum gününde kazada ağır yaralandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2006 13:56

BURSA'nın Orhangazi İlçesi yakınlarında, otomobille kamyonetin çarpışması sonucu meydana gelen ve bir kişinin yaşamını yitirdiği kazada ağır yaralanan İngilizce öğretmeni Nazmiye Çapar'ın, doğum gününü kutlamak için sözlüsüyle yemeğe gittiği öğrenildi. Çapar'ın beyninde hasar olduğu ve yoğun bakımda yaşam savaşı verdiği bildirildi.

Kaza, dün saat 15.45 sıralarında, Orhangazi'ye bağlı Gürle Köyü kavşağında meydana geldi. Gemlik'ten İznik'e giden 23 yaşındaki Nazmiye Çapar'ın kullandığı 16 VP 694 plakalı otomobil, kavşakta karşı yönden gelen 57 yaşındaki Kadir Kocabıyık yönetimindeki 10 PT 511 plakalı sebze yüklü kamyonetle çarpıştı. Şerit ihlalinin neden olduğu sanılan kazanın ardından her iki araç da hurdaya dönerken, kamyonet sürücüsünün yanında oturan 75 yaşındaki Selim Ata, kaza yerinde yaşamını yitirdi. Kamyonet sürücüsü Kocabıyık ile diğer araçta sıkışan Nazmiye Çapar ve sözlüsü 25 yaşındaki Halil Kurtulmuş, yaklaşık yarım saat kurtarılmayı bekledi.

Yaralılara ilk müdahaleyi yakındaki Asil Çelik ile Cargill fabrikalarının sağlık görevlileri yaptı. Olay yerine çağırılan itfaiye kurtarma ekiplerinin çalışması sonucu araçtan çıkarılan yaralılar, ambulanslarla Gemlik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk müdahaleleri burada yapılan ve sağlık durumları ağır olan yaralılar, Bursa Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASINA GİDİYORLARDI

Kazayla ilgili soruşturma sürdürülürken, beyninde hasar oluştuğu için Bursa Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavisi süren Nazmiye Çapar'ın, kazayı doğum gününde yaptığı öğrenildi. Orhangazi'de kafe işletmecisi olan sözlüsü Halil Kurtulmuş ile buluştuktan sonra doğum gününü kutlamak için yemeğe gittikleri öğrenilen İngilizce öğretmeni Çapar'ın, nişan için ABD'de olan babası Sinan Çapar'ın Türkiye'ye gelmesini beklediği belirtildi.

Doğum gününde geçirdiği kazanın ardından şimdi yoğun bakımda yaşam savaşı veren genç öğretmenin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

Öte yandan kazada yaralanan ve Bursa Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan sözlüsü Halil Kurtulmuş ile Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören kamyonet sürücüsü Kadir Kocabıyık'ın ise sağlık durumlarının iyiye gittiği açıklandı.
Kaza yerinde inceleme yapan Jandarma ekipleri, görgü tanıklarının ifadesine başvurdu. Görgü tanıklarının, sulama projesi kapsamında yolu ikiye bölen sulama kanalının oluşturduğu tümsek nedeniyle otomobilin kontrolden çıktığını söylediği belirtildi. Yol boyunca devam eden Güneyyaka Sulama Projesi'nin, kaza yerinde yolu ikiye bölüp karşıya geçtiği, yol altına döşenen kanalın üzerinin kapatılmasının ardından ise yolda bir tümsek oluşturduğu tespit edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!