Berdel cinayetine ceza yağdı

Güncelleme Tarihi:

Berdel cinayetine ceza yağdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2006 22:23

İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'nde, berdel evliliği sonrası iki aile arasında başlayan tartışmada aralarında biri polis memuru üç kişinin ölümü, 3 kişinin de yaralanması olaylarıyla ilgili tutuklu yargılanan baba Kemal Alp ile oğlu Kenan Alp'e ceza yağdı.

Haberin Devamı

Baba Alp, polis memuru Mustafa Yavuz'u öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet, damadı Yusuf Özbek'i öldürmekten 24 yıl, polis memuru İsmail Çetintaş'ı yaralamaktan 18 yıl ve Erdal Özcan'ı yaralamaktan da 12 yıl, dünürü Muammer Özbek'i yaralamaktan 12 yıl olmak üzere toplam 66 yıl, oğlu ise eşi Tijen Alp'i öldürmekten müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

İlk olay geçen yıl 11 Nisan günü meydana gelmişti. Bir kimya fabrikasında çalışan Kenan Alp (25), berdel yaparak evlendiği eşi Tijen Alp'i (22) kendisini aldattığı gerekçesiyle bıçaklayarak öldürmüştü. Polise teslim olan Kenan Alp, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Olayın ardından kayınpederi Muammer Özbek (51), kayınvalidesi Hanife Özbek (49), kızkardeşiyle evli olan Yusuf Özbek (24) ve kızkardeşi Mehtap Özbek (24), baldızı Tülay Özcan (25) ulusal bir televizyon kanalında (Kanal D) yayınlanan kadın programına (Kadının Sesi) katılınca iki aile arasındaki gerginlik arttı. Program sırasında telefonla bağlanan, Kenan Alp'in babası Kemal Alp ile dünürü Muammer Özbek arasında küfürleşmeye varan tartışma yaşandı. Gasp ve adam öldürmeye teşebbüs suçlarından sabıkalı olan ve 24 yıl önce polislikten atılan Kemal Alp, dünürü Özbek'i “Hesaplaşacağız, bunu size ödeteceğim” diyerek tehdit etti.

İKİNCİ DEHŞET

İlçeye dönen Muammer Özbek, eşi Hanife Özbek, oğlu Yusuf Özbek, gelini Mehtap Özbek, kızı Tülay Özcan ve damadı Erdal Özcan (26), bu olaydan dört gün önce damatları Kenan Alp'in kızlarını öldürmesiyle ilgili ifade vermek üzere Kemalpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gitti. İfadelerin ardından dışarı çıkan tüm aile fertleri, 35 PBJ 26 plakalı otomobile bindi. Yusuf Özbek'in kullandığı araç hareket ederken iddiaya göre önlerine geçen Kemal Alp, ruhsatsız tabancasıyla kurşun yağdırdı. Olayda, araçta bulunanlardan, Kemal Alp'in damadı Yusuf Özbek öldü. Muammer Özbek ve damadı Erdal Özcan yaralandı. Kaçmaya çalışan Kemal Alp, silah seslerini duyarak dışarı çıkıp peşinden koşan polislere de ateş açtı. Polis memurları İsmail Çetintaş (37), Mustafa Yavuz (34) Kemal Alp'in, silahından çıkan kurşunlarla vurularak yaralandı. Yaralılardan 13 yılık polis memuru Mustafa Yavuz yaşamını yitirdi. Gözaltına alınan Kemal Alp tutuklandı. Baba Alp ifadesinde, “Bana şerefsiz dediler. Ben şerefsiz değilim. Onlara da bunu gösterdim. Öldüremediklerime yanıyorum” dedi.

İLÇEYİ TERK EDECEKTİM

7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan son duruşmada ifade veren üç çocuk babası Kemal Alp, olay günü Emniyet Müdürlüğü önünden tesadüfen geçtiğini ve otomobilin aniden önünde durup kendisini öldürecekleri korkusuyla ateş ettiğini öne sürdü. Kemal Alp, ifadesinde “Geceyarısı oğlum kapımı çaldı. Evine döndüğünde tanımadığı birinin koşarak kaçtığını anlattı. Ardından eşini bıçaklayarak öldürmüş. Olayı soruşturan savcıya burayı terk edeceğimi söyledim. O da bana ‘Gidersen iyi olur’ dedi. Evde hazırlık yaparken televizyondan arandım. Televizyonu açtığımda dünürüm, eşi, damadım ve kızımı gördüm. Dünürüm beni ‘Cinayeti işlemekle’ suçladı. Daha sonra Armutlu Beldesi'ndeki evimi boşaltıp, emniyet müdürlüğü yakınında oturan babamın yanına geldim. Müdürlüğe yakın yerde birden önümde bir araba durdu. İçerisinde 3'ü bayan 6 kişi vardı. Biri elini beline atıp, dışarı çıkmaya hazırlandı. Beni öldürecekleri kokusuyla ateş etmeye başladım. Benim bulunduğum yere kurşunlar yağmaya başladı. Kaçıp kurtulmak istedim. Biri arkamdan ‘Ne kaçıyorsun’ diye küfür etti. Arkamdan bağıran kişiye doğru ateş ettim. O da bana ateş etti. Kendisinin polis olduğunu bilmiyordum. Amacım kendimi korumaktı. İki ateş arasında kaldım. Dünürüme ateş ettiğim için pişman değilim. Ama diğerlerini öldürdüğüm için çok pişmanım, üzgünüm” dedi.

EŞİM BENİ ALDATIYORDU

Eşini öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Kenan Alp ise “Olay günü evden kaçan erkeği eşime sordum. Bana kaçamak cevaplar verdi. Ben de namusumu kurtarmak için öldürdüm” dedi.

Mahkeme heyeti baba Alp'i, polis memuru Mustafa Yavuz'u öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet, damadı Yusuf Özbek'i öldürmekten 24 yıl, polis memuru İsmail Çetintaş'ı yaralamaktan 18 yıl ve Erdal Özcan'ı yaralamaktan da 12 yıl, dünürü Muammer Özbek'i yaralamaktan 12 yıl olmak üzere toplam 66 yıl, ruhsatsız silah bulundurmaktan 450 YTL para cezasına çarptırdı. Oğlu Kenan Alp'i ise eşi Tijen Alp'i öldürmekten müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanık avukatları kararı temyiz edeceklerini söyledi.

BERDELLE EVLENMİŞLERDİ

Nazar boncuğu imalathanesinde çalışan Kenan Alp, aynı işyerindeki Tijen Alp'e aşık olurken, eşinin ağabeyi Yusuf Özbek de Alp'in kız kardeşi Mehtap Özbek'e aşık olmuştu. Kısa sürede gelişen ilişkiler sonrasında aileler berdel yaparak, gençleri 1999 yılının Ağustos ayında aynı gün evlendirmişti. Ancak 6 ay sonra işsiz kalan Kenan Alp, kayınpederinin kendisine maddi katkıda bulunmamasını gerekçe gösterip, her ikisi de hamile olan eşini ve kızkardeşi Mehtap Özbek'i alarak ilçeden ayrılmıştı. Altı yıl boyunca Bursa, Antalya ve İzmir'de kaçak hayatı yaşattığı eşi ve kız kardeşini altı ay önce yeniden Kemalpaşa'ya getirmişti. Kızkardeşini kocasına teslim etmiş, kendisi de iş bulup çalışmaya başlamıştı. İki aile arasındaki gerginlik, Kenan Alp'in kendisini aldattığı gerekçesiyle eşi Tijen Alp'i bıçaklayarak öldürmesiyle başlamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!