Eko Bülten

Güncelleme Tarihi:

Eko Bülten
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2006 00:00

Emlağın liderleri yemekte buluştu

EMLAK sahibi olmak veya kiralamak isteyenlerin ilk adresi Hürriyetemlak.com ile emlak sektörünün önde gelen kuruluşu Re/Max birlikte emlak sektöründeki güncel gelişmeleri değerlendirdi. İki dev kurum, Hilton Oteli’nde gerçekleşen akşam yemeğinde biraraya geldi. Yemekte, Hürriyetemlak.com web sitesinin gelişme süreci ve emlak sektörüne sağladığı faydalar konuşulurken, Re/Max ofisleri ile yürütülecek ortak çalışmalar hakında da kararlar verildi.

Tohumculuk yasasına tepki

ÇEVRE Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, Tohumculuk Yasası’nın Türk tarımı için önemli bir tehlike oluşturduğunu iddia ederek, yasanın iptal edilmesini istedi. Yeni çıkan yasanın ülke yararına değil zararına olduğunu savunan Göktaş, "Bu yasa ile yerli üreticiye ve tarıma büyük bir set konuluyor ve ülkemizde tohum üretimi işi bilinçli olarak engelleniyor. Tohumculuk tamamen yabancı şirketlerin eline bırakılıyor. Ürettiğiniz her tarım üründe bundan böyle AB kendi izin verdiği tohumu arayacak. Zaman gelecek sen kendi yiyeceğin tarım ürününü bile üretebilmek için izin istemek durumunda kalacaksın. Böyle saçmalık nerde var?" dedi.

İtfaiyecinin mesai tavanı artırıldı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nun önceki günkü toplantısında, fazla mesai ücretlerinin tavanı artırıldı. Bu artışa göre fazla mesai tavanları; nüfusu 10 bine kadar olan yerlerde 135, 50 bine kadar olan yerlerde 145, 100 bine kadar olan yerlerde 160 YTL olacak. Artışa göre tavan 250 bine kadar olan yerlerde 180, 1 milyona kadar olan yerlerde 217 ve 1 milyondan fazla olan yerleşim birimlerinde de 225 YTL olarak uygulanacak. Ankara ve İstanbul’da ise itfaiyecilerin fazla mesai tavanı 244 YTL’den 250 YTL’ye çıkarıldı. Büyükşehir sınırları içinde ise bu rakam 335 YTL olacak. Komisyonda verilen değişiklik önergesiyle de genel bütçeye dahil kurumların 143, özel bütçeli kuruluşların da 43 adet özel donanımlı araç temin etmelerine izin verildi. Bir başka önerge ile de bütçenin gider kalemleri 86.3 milyon YTL artırıldı.

8 firmaya 39 bin YTL havayı kirlettin cezası

ÇEVRE ve Orman Bakanlığı yetkilileri, Ankara’da bu yıl içerisinde Kasım ayına kadar yapılan denetimlerde havayı kirlettiği belirlenen sekiz firmaya toplam 39 bin YTL para cezası kesildiğini bildirdiler. Yetkililer, hava kirliliği denetimleri çerçevesinde 2006 yılı Kasım ayına kadar 219 denetim yaptıklarına dikkat çekerek, denetimlerde havayı kirlettiği belirlenen sekiz firmaya 39 bin YTL ceza kesildiğini, baca filtresini çalıştırmadığı için bir firmanın faaliyetlerinin durdurulduğunu bildirdiler. Yetkililer ayrıca, 2005’te çevreyi kirlettiği belirlenen araçlara da 13 bin YTL tutarında ceza kestiklerini kaydettiler.

KALİTESİZ KÖMÜRE GEÇİT YOK Öte yandan, Ankara’da havanın kasıtlı olarak kirletilmesinin önüne geçilmesi konusunda Çevre ve Orman Bakanlığı olarak çeşitli denetimler yaptıklarına işaret eden yetkililer, kalitesiz kömür kullanımına geçit vermemek için kömür satış noktalarından sürekli numuneler aldıklarını anlattılar. Yetkililer, kömür satışı denetimlerinin bu yıl belediyelere devredildiğini, bu konuda denetim sorumluluğunun Çankaya’da ilçe belediyesi, Ankara genelinde ise Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğunu söylediler. Öte yandan, Ankara’da geçen yıl kalitesiz kömür satan yedi firmaya 27 bin YTL de ceza kesildi.

Hastanede ihale

Beypazarı Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından "açık ihale usulü" ile muhtelif miktarda kit karşılığı otoanalizör, eliza ve kan sayım kiti satın alınacak. İhale, 12 Aralık tarihinde saat 10.00’da hastanede yapılacak.

Tadilat ihalesi

Keçiören Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğü tarafından, "açık ihale usulü" ile Yayla Mahallesi Emin Karatekin Parkının tadilat işi ihale edilecek. İhale, Çarşamba günü saat 14.30’da belediyede yapılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!